REKLAMI GEÇ

ODTÜ’de yeni kayıt dönemi heyecanı

ODTÜ’de yeni kayıt dönemi heyecanı

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Denizli Okulları’nda baş döndüren eğitim temposu sürüyor. Denizli’nin iddialı eğitim kurumlarından biri olan ODTÜ Okulları’na bu nedenle ilgi yoğun. İşte bu nedenden ötürü okul ana sınıfında yeni kayıt dönemi heyecanı yaşanıyor.

/ DENİZLİHABER / 13 Şubat 2014 Perşembe, 09:35

Denizli’nin özel eğitim sektöründe dikkat çeken performansıyla ilkleri arasında gösterilen ODTÜ GV. Özel Denizli Okulları’nda ortaya konulan etkinlikler dudak ısırtıyor.

Ana sınıfından ortaokul sona kadar tüm öğrencilerini özenli ve özel eğitim metotlarıyla yarına hazırlayan okuldaki etkinlik sağanağından yalnız öğrenciler değil veliler de nasibini alıyor.

Yoğun tempolu bir eğitim-öğretim yılını yaşayan ODTÜ GV. Denizli Özel Okulları’nda geçtiğimiz bir ay içinde yapılan etkinlerden dikkat çekenlerini sizler için derledik.

ic-cocugum-buyurken

ODTÜ’de veliler öğrenci oldu
Çok yoğun bir etkinlik programı içinde olan ODTU Geliştirme Vakfı Özel Denizli Okulu, ana sınıfından ortaokula tüm öğrencilerine verdiği farklı ve uygulamalı eğitimin yanı sıra velilerini de bilinçlendiriyor. 2013-2014 eğitim ve öğretim yılını yarılan okulda, bu kez sıralara ana sınıfı öğrencilerinin velileri oturdu. Rehberlik Öğretmeni Yasemin Şahin küçük çocukların gelişimi sırasında velilerin rollerini ve sorumluluklarını anlattı.

Ana sınıfı öğrenci velilerine yönelik olarak düzenlenen “Çocuğum Büyürken” isimli veli eğitim semineri 21 Aralık 2013 Cumartesi günü ana sınıfı velilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Seminerde; öğrencilerde sorumluluk alma, kurallara uyma becerilerinin özgüven gelişimlerine katkıları ve çocuklarda özgüven duygusunu geliştirmeye yönelik tutumların yanı sıra davranış, oyun ve etkinlikler paylaşıldı. Velilerin ilgiyle katıldığı seminer ailelerin çocuk gelişimi ile ilgili sorularının cevaplandırılmasıyla son buldu.

ic-manisa-ulkem-koleji

Manisa Ülkem Koleji eğitimcilerini ağırladılar
ODTÜ GV. Özel Denizli Okulları, ODTÜ GV Okulları danışmanlığında olan Manisa Ülkem Koleji’nin eğitimcilerini ağırladı.
ODTÜ GV Okulları’nın ışığında eğitim-öğretim yaşamını sürdüren iki okulun eğitimcileri örnek paylaşımlar ve eşgüdümlü çalışmalar için bu buluşmada bir araya geldi.

Başta Özel Manisa Ülkem Koleji’nin Kurucusu İbrahim Gül, Genel Koordinatör Yaşar Coşkun ve Okul Müdürü Arif Demir olmak üzere Ortaokul ve Anaokulu müdür yardımcıları, İlkokul, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türkçe, Matematik, İngilizce ve Rehberlik zümre sorumluları ODTÜ GV Özel Denizli Okulları’nın idareci ve öğretmenleriyle çalışmalarda bulundu.

ODTÜ GV Özel Denizli Okulları Müdürü Kenan ÖMEROĞLU, ODTÜ’nün çok büyük bir aile olduğunu, bu bağlamda paylaşımların da aynı değere sahip olduğunu, birbirlerine verdikleri destekle başarılarına daha da başarı katacaklarını ifade etti.

ic-aydem

Denizli’nin dahi çocuklarını ziyaret ettiler
ODTÜ Vakfı Koleji öğrencileri, bünyesinde çok sayıda ODTÜ Vakfı Koleji mezunu olan AYDEM Fen Lisesi’ni ziyaret etti. AYDEM Fen öğrencileri ve rehberlik öğretmeni tarafından okulda süregiden eğitim faaliyetleri ve fiziki yapı hakkında bilgilendirilen ODTÜ’lü 8. Sınıf öğrencileri, geleceklerine ilişkin önemli ipuçları edindi.

8. sınıf öğrencileriyle AYDEM Fen Lisesi’ni tanıma amaçlı gezi düzenleyen ODTÜ Vakfı Koleji, öğrencilerin lise tercihlerini bilinçli olarak yapmaları konusunda önemli bir adım attı.

ODTÜ Vakfı Koleji öğrencilerine, AYDEM Fen Lisesi rehber öğretmenleri tarafından fen liselerinin programı ve mezunların tercih ettiği üniversiteler konularında ayrıntılı bilgi verildi.

Okul bölümlerinin, ODTÜ Vakfı Koleji’nden önceki yıllarda mezun olmuş ve AYDEM Fen Lisesi’nde okuyan öğrencileri tarafından tanıtıldığı okul gezisi, erkek öğrencilerin AYDEM Lisesi basketbol takımı ile yaptıkları dostluk maçı ile tamamlandı.

OTDÜ Vakfı Koleji yönetimi, AYDEM Fen Lisesi’nin kapılarını ODTÜ Vakfı Koleji öğrencilerine açarak, okulu tanımalarına olanak sağlayan okul yönetimine ve rehberlik servisine, içten ve sıcak yaklaşımları ile kendilerini ağırlayan ve uğurlayan AYDEM Fen Lisesi öğrencilerine ayrı ayrı teşekkür etti.

ic-spor-tanitim

ODTÜ’lü öğrenciler 12’den vurdu
ODTÜ GV. Özel Denizli Okulu’nda öğrenciler, düzenlenen “Spor Tanıtım Günleri” etkinliği kapsamında farklı spor dallarını yakından tanıyor. Geçtiğimiz günlerde okulda düzenlenen etkinlikte ortaokul öğrencileri okçuluk sporu ile tanıştı.

Tanıtıma Okçuluk İl Temsilcisi Sayın Nursen Çokak ve Denizli’yi Türkiye Şampiyonalarında temsil eden sporcular katıldı.

Öğrenciler ‘Okçuluk’ hakkında sorularına cevap bulurken, bu sporu yakından görüp deneme atışları yapma fırsatını da yakaladılar. Okçuluk İl Temsilcisi Sayın Nursen Çokak ve sporculara teşekkür eden okul idaresi, etkinlik sayesinde okçuluk sporunun geleceğine dair önemli bir adım attı.

ic-longue-twister

Tongue Twister’da kırmızılar galip
ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Denizli İngilizce Bölümü’nün düzenlediği faaliyetlerden ilki olan geleneksel “Tongue Twister Yarışması” 5 Aralık 2013 tarihinde okul toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Ortaokul veli, öğretmen ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği yarışmayı 143 puan alan Kırmızı Ekip birincilikle bitirdi.

Yarışmada yer alan bütün öğrencilerin katılım sertifikalarını ve kazanan ekibin katılım sertifikası ve ödüllerini İngilizce Zümre Başkanı Zeynep Akkaş verdi.

ic-uluslararasi-sinav

Uluslararası Bilim Yarışması heyecanı
Ural Federal Bölgesi’nin düzenlediği 10. Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması’nın 1.Etap Matematik Bölümü 25 Aralık 2013 tarihinde ODTÜ GV. Özel Denizli Okulları’nda uygulandı. Yarışmaya 6, 7 ve 8.sınıf öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, ODTÜ’lü öğrenciler başarılarıyla da dikkat çekti.

ic-anaokulu

Öncü Anaokulu öğrencilerine rengarenk eğitim
ODTÜ G.V. Denizli Özel Okulları, Öncü Anaokulu ile gerçekleştirilen bir protokol kapsamında ortaklaşa yürütülen etkinlikte, Öncü Anaokulu öğrencilerini; 20’şer kişilik gruplar halinde eğlenceli, rengarenk ve unutulmaz bir eğitim desteği sürecinden geçiriyor.

Kumaşlara çizilen kelebek motiflerinin ipek boyası ile boyandığı etkinlikte birbirinden etkileyici çalışmalar ortaya çıkıyor. Öğrenciler ortaya koydukları motifleri modelleme yöntemiyle de yapmıyor.
Yoga öğretmenin etkinlik esnasında öğrencilere okuduğu kelebek döngüsü gibi hikayeleri dinlerken zihinlerinde canlandırdıklarını motiflere yansıtan öğrencilerin çalışmaları bir hayli dikkat çekiyor.

ic-ingilizce-egitimiMinik öğrencilere etkinlikler kapsamında farklı derslerin öğretmenleri de ufuk açıyor. İngilizce öğretmeni Havacan Berke ” Butterfly” teması yöntemiyle minik öğrencilere İngilizce 1’den 5’e kadar saymayı ve ana renklerin İngilizce telaffuzlarını öğretiyor.

Minik öğrencilerin derse motivasyonlarının artması için çeşitli oyunların da dahil edildiği eğitim kapsamında ayrıca fen bilimleri üzerine de eğitimler veriliyor. ODTÜ GV. Okulları tarafından anasınıfı öğrencilerine Fen Bilgisi Öğretmeni Eylem Eroğlu tarafından gerçekleştirilen “Bilime Yolculuk” adlı etkinlik, miniklerin fen konusunda kalbini kazanmayı amaçlıyor.

48 ay ve üstü kayıt heyecanı
Eğlenceli, ayrıcalıklı, kaliteli ve uluslar arası eğitim metotlarının uygulandığı ODTÜ GV. Denizli Özel Okulları Ana Sınıfı’nda yeni kayıt dönemi heyecanı yaşanıyor. Bir süre daha devam edecek olan yeni dönem kayıtlarına Denizlililerin ilgisi yoğun. Küçük yaştaki çocukların eğitim öğretim sürecine ilk adım attığı ana sınıfı aileler için büyük önem taşıyor. Adaptasyon süreci konusunda en çok tercih edilen kurumlardan biri olan ODTÜ GV. Denizli Özel okulları, bu nedenle yoğun ilginin odağı halinde.

Yorumlar

leyla kurt   -  Bağlantı 31 Mayıs 2016, 10:58

Harikasınız

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı