REKLAMI GEÇ

Yurtdışına göçmen taşıyan çete çökertildi

Denizli İl Jandarma Komutanlığı, 5 ay süren istihbarat çalışmalarının ardından, göçmen kaçakçılığı, sahtecilik ve dolandırıcılık suçlarına yönelik düzenlediği operasyonda illegal yollardan yurtdışına göçmen taşıyan bir çeteyi çökertti.

/ DENİZLİHABER / 30 Kasım 2007 Cuma, 01:00

Jandarmanın yaptığı operasyonda, Acıpayam ve çevre ilçelerdeki bazı kişileri, para karşılığı, illegal yollardan Bulgaristan, Yunanistan ve İtalya’ya götürerek göçmen kaçakçılığı yapan bir çete çökertildi. Acıpayam’da faaliyet gösteren ve A.K isimli şahsın liderliğini yaptığı çetede, G.K., Y.K. ve S.A. isimli üç kişi daha bulunuyor. Şahıslara ait 2 evde yapılan aramalarda

2 adet av tüfeği, 1 adet kuru sıkı tabanca, 25 adet < ?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />7,65 mm çapında fişek, 9 adet pasaport ve 1 adet sahte sürücü belgesi ile birlikte 1 adet kama ve bir de kılıç ele geçirildi.

Yapılan araştırmaların derinleştirilmesinin ardından suç örgütünün, 3 bin – 4 bin Euro arası

bir ücret karşılığında, yurt dışına, daha rahat bir yaşam sürmek ve çalışmak amacıyla gitmek isteyenleri, Denizli-İstanbul-Edirne-Bulgaristan-Yunanistan güzergâhını izleyerek illegal yollardan İtalya’ya götürdükleri tespit edildi.

Ele geçirilen malzemelere el konulurken A.K., G.K., Y.K. ve S.A., çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konuldu. Örgüt elemanlarından Ö.S. isimli ise şahsın halen firarda olduğunu belirten yetkililer, Ö.S.’yi yakalama çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı