REKLAMI GEÇ

Denizli yeni bir filme daha plato olacak

Denizli yeni bir filme daha plato olacak

Hollywood yapımı “Hayalet Sürücü 2” filminin de aralarında bulunduğu bazı sinema filmlerine daha önce ev sahipliği yapan Denizli, televizyon dizileri ile tanınan Abdülkadir Ceylan Ede’nin ilk filmi olacak “Ağaç Seni Emzirmeyeceğim Hakkını Helal Et” filmine de plato olacak.

/ DENİZLİHABER / 29 Şubat 2012 Çarşamba, 18:53

Televizyon kanalarında yayınlanan “Acı Hayat”, “Deli Yürek” ve “Aynalı Tahir” gibi birçok dizide Yönetmen olarak görev yapan Ede, ilk filmini, yapımda rol alacak Oyuncularından Gökhan Mumcu, Arzu Yanardağ, Eda Yılmaz ile Denizli’de düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu. Televizyonlarda yayınlanan birçok dizide yönetmenlik yaptıktan sonra bir sinema filmine imza atmak istediğini belirten Ede, köy yerinde tecavüz sonucu hamile kalarak doğum yapan bir kadının hikayesinin anlatılacağı filmin çekimlerine nisan ayında başlamayı ve Antalya Altın Portakal ya da Adana Altın Koza film festivallerine yetiştirmeyi planladıklarını kaydetti.

Ede, filmin vizyona girme tarihinin ise 2013 Ocak-Şubat dönemi olarak planlandığını söyledi.
Türk sinemasının birçok problemi olduğu gibi mekan ve atmosfer sorunlarının da olduğunu dile getiren Ede, şunları söyledi: “Bu sorunun, bakıştaki eksiklikten kaynaklandığını düşünüyorum. İzlediğiniz birçok televizyon yapımı ve film, İstanbul’da herkesin bildiği bir mekanda çekilir. Bugün Anadolu’da ise farklı bir fotoğrafla açıyla karşılaşırsınız. Denizli, insan ilişkileri daha az deforme olmuş, coğrafya, atmosfer, fotoğraf, resim anlamında tercihimiz oldu. Denizli’ye 8-9 yıldan beri gelip gidiyorum. Çevresini iyi tanıdığım için burada çekmeye karar verdik.”

Filmin Oyuncularından Arzu Yanardağ ise Abdülkadir Ceylan Ede’nin, hayal ettiği tarzda bir Yönetmen olduğunu ifade ederek, “Seti ailesi gibi gören, sette çalışanları kardeşleri gibi gören, bunu çalışanlarına, Oyuncularına karşı hissettirdiği için belki senaryoyu okumadan ‘eyvallah’ dediğim ilk iş herhalde” dedi. Oyuncu Eda Yılmaz da hikayede Türkiye’deki gerçekleri yansıtmaya çalışacaklarını, Türkiye’de kadınların çok zor yaşadığını ve bu zorlukların altından tek başına kalkmaya çalıştıklarını ifade ederek, “Biz o kadınların ne güçlüklerle ailelerini, kocalarını ve çocuklarını ayakta tutmaya çalıştıklarını anlatmaya çalışacağız. Özetle yine bizim kadınlarımız, bizim hikayemiz, bizim ülkemiz” diye konuştu.

“Ağaç Seni Emzirmeyeceğim hakkını helal et” filminde Gökhan Mumcu, Arzu Yanardağ, Eda Yılmaz’ın yanı sıra Aydan Burhan, Ayşen Guruda, Oğuz Mike Galeli, Seçil Özcan, Ali Tekin gibi Oyuncuların rol alacağı öğrenildi. Filmin sahnelerinin Denizli merkez, Kaleiçi, Çınar bölgesi, Karahayıt, Pamukkale, Babadağ, Buldan, Kızılcabölük, Güney Şelalesi, Keloğlan Mağarası’nda çekileceği belirtildi.

Yorumlar

Csher   -  Bağlantı 28 Mart 2012, 10:24

bence çok güzel bir haber. artık türkiye toprakları içerisinde denizli diye bir şehrin olduğunu bilsin herkes..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı