REKLAMI GEÇ

Pamukkale İlçesi’nin Mahalleleri

Pamukkale İlçesi’nin Mahalleleri

Büyükşehir yasasıyla birlikte Denizli merkezdeki 37 mahalle, 6 belde ve 11 köy, mahalle olarak bağalanacak. Akköy, bunun yanı sıra isim değiştererek Pamukkale İlçesi olacak

/ DENİZLİHABER / 9 Ekim 2012 Salı, 01:21

Denizli’nin en büyük ilçelerinden biri olacak olan Çürüksu Ovası’nın Aşağışamlı, Üzerlik, Salihağa, Çeltikçi bölgesinin kuzeyindeki Karahayıt, Akköy, Pamukkale gibi tüm yerleşim alanlarını içine alarak kuzeydoğuda Pınarkent’i de sınırlarına dahil ediyor.

Ankara Asfaltı’nın Karşıyaka tarafı, Üçgen Kavşağının kent merkezine doğru Çınar’ın altında kalan tüm mahaller ve lise caddesinden yukarı doğru çıkıldığında askeri bölgenin kuzey doğusundaki tüm yerleşim merkezlerini içine alıyor. İlçe un uç noktada Cankurtaran’ı da içine alıyor.

Akköy, bu yeni sınırlarıyla yasanın çıkmasının ardından seçimlere kadar Denizli’nin en kritik ilçesi olacak, turizm merkezleri, antik kentler, üniversite, toplu yaşam alanlarıyla ilçe belediyesi, şüphesiz Denizli’nin önümüzdeki seçimlerde siyasi partiler açısından tam bir kale savaşına sahne olacak.

İlçenin yaklaşık nüfusu, Aydın ve Muğla’nın il merkezleri nüfuslarının toplamına yakın bir yoğunluğa sahip.Tek başına Uşak’ın il merkezi nüfusu kadar bir nüfusun yaşayacağı yeni ilçenin Akköy olarak belirlenmesi, ileride yapılacak yasal düzenlemeler açışından da kolaylık sağlayacak. Çünkü ilçenin hali hazırda bir belediye ve kaymakamlık teşkilatı bulunuyor.

Merkezefendi İlçesi içinse kısa süre içinde bir kaymakamlık ve belediye teşkilatı kurulacak.

Yasayla birlikte Akhan, Aktepe, Anafartalar, Asmalıevler, Atalar, Bağbaşı, Cankurtan, Cumhuriyet, Çamlaraltı, Deliktaş, Dokuzkavaklar, Fatih, Fesleğen, Goncalı, Gökpınar, Güzelköy, Hacıkaplanlar, Hürriyet, İncilipınar, İstiklal, Kale, Karakova, Karakurt, Karşıyaka, Kayhan, Kervansaray, Korucuk, Kuşpınar, Mehmetçik, Onbeş Mayıs, Pelitlibağ, Siteler, Tekke, Topraklık, Yunus Emre, Zeytinköy, Zümrüt Mahhalleri de Akköy’e bağlanacak.

Ayrıca Irlıganlı, Gözler, Karahayıt, Pamukkale, Pınarkent. Uzunpınar beldeleri ile, Akdere, Develi, Eldenizli, Eymir, Güzelpınar, Haytabey, Karataş, Kocadere, Kurtluca, Küçükdere ve Yeniköy köyleri de Akköy’in ilçesi olacak.

Ancak yasayla birlikte Akköy’ün ismi de Pamukkale İlçesi olarak değişecek.

Yorumlar

Ömer ÖZTÜRK   -  Bağlantı 11 Aralık 2012, 17:31

Yapılan tamamen siyasi ve ranta dönük bir çalışmadır. Sarayköy ve Honaz Denizliye Akköy den daha yakın. Neden Akköy’ün ilçeliğini gaspediyorsunuz? Akköylü bunların hesabını sormaz mı sanıyorsunuz?

Ercan   -  Bağlantı 9 Kasım 2012, 21:06

SİZİN YAPTIĞINIZ OY HESABI BAŞKA BİR HESAP YOK SİZDE

Ercan   -  Bağlantı 9 Kasım 2012, 20:57

SAYIN BAŞKAN BU MAHALLELERİ KOCABAŞA YADA ÇİVRİLE VEYA DENİZLER E BAĞLA PAMUKKALE YAKIN OLUR

burak altın   -  Bağlantı 11 Ekim 2012, 23:58

evet böyle sacma bir bölünme kendi arasında belediyeler oyununumu oynanacak galinba ac tavuk kendini darı ambarında görür deyimini unutucaz yazık ya bu memleketin insanına yazık denizlideki mahalleler köyler bunların canını sıkacak bi şey mi yaptı bu ne ya evet sanırım yaptı hatırlıyorum bi zmanlar vekilimiz geldi ve hüsrana uğradı onun ceremesini milletim cekiçek

Mehmet Ali Yalçınkaya   -  Bağlantı 10 Ekim 2012, 23:02

Cankurtaran da oturan bir vatandas Pamukkale’ye giderek belediyedeki işlerini gorebilecektir. Böyle saçma bir bölünmeyi insan rüyada görse inanamaz. Ama gerçek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı