REKLAMI GEÇ

Cumhuriyet Bayramı için ne dedi?

Cumhuriyet Bayramı için ne dedi?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle, Denizli protokolü, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yayınladıkları mesajlarla halkın bayramını kutladı.

/ DENİZLİHABER / 29 Ekim 2012 Pazartesi, 14:18

Cumhuriyet’in kuruluşunun 89. Yıldönümünde, Denizli protokolü, yayınladıkları mesajlarla halkın bayramını kutladı. İşte o mesajlardan bazı bölümler:

DENİZLİ VALİSİ ABDULKADİR DEMİR
“Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde; Samsun’dan başlayıp, İzmir´de denize dökülerek noktalanan ve Lozan’da biçimlenen, milli varlığı sona ermiş sayılan büyük bir milletin, istiklalini kazanmak için; çoluğu-çocuğu, genci-yaşlısı, kadını-kızı ve askeriyle verdikleri büyük mücadelelerin sonunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 89. yıldönümünü kutlamanın coşku ve heyecanı içindeyiz. Düşman kuvvetlerine karşı yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyet’in kurulması tarihin yazdığı ender bir başarıdır. Cumhuriyet bayrağının göklerde dalgalanmaya başlaması Türk Milleti’nin her ne koşul altında olursa olsun bağımsızlığından ödün vermeyeceğini belgelemiş, böylece, aklın ve bilimin üstünlüğünü benimseyen, özgürce düşünebilen, kararlarını bağımsız ve sorumluluk bilinci içinde verebilen yetkin bireylerden oluşan bir toplum yaratılmıştır. Kurtuluş Savaşı, Milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin simgesidir. Unutulmamalıdır ki; Cumhuriyet her şeyden önce barışın ve huzurun gölgesinde büyüyen demokrasi ağacıdır. Büyük Türk Milleti sahip olduğu değerlere her ne koşul altında olursa olsun sahip çıkan, kardeşliği din, dil, ırk, mezhep gibi bölücü unsurlara feda etmemeye yeminli bir millettir. 89 yıl önce yaşananlar, bizlere bugünümüzü armağan edenlerin zaferiydi. Bıraktıkları miras, çok az Millete nasip olacak kadar büyük ve onurlu bir sorumluluk. Hem bizden öncekilere hem de bizden sonrakilere karşı taşıdığımız sorumluluk ağır ancak, bir o kadar da gurur verici. Bu bilinçle her gün bir basamak daha yükselmek için neler yapabileceğimizin hesabını yapmalı, emanetçisi olduğumuz mirası bizden sonrakilere çok daha iyi koşullar altında teslim etmeliyiz. Bu amaçla Atamızın, “Giriştiğimiz büyük işlerde, milletimizin yüksek kabiliyet ve yüksek sağduyusu başlıca rehberimiz ve başarı kaynağımız olmuştur.” sözlerinde olduğu gibi Denizli Valiliği olarak, müteşebbis ve çalışkan Denizli Halkı’nın da desteği ile “Vizyon Kent” hedefine doğru hızla ilerlemekteyiz. Milli Mücadele’nin tohumlarının atıldığı, Atamızın gösterdiği “Yeni Türkiye Devleti temellerini süngüyle değil, süngünün de dayandığı ekonomi ile kuracaktır. Yeni Türkiye Devleti cihangir bir devlet olmayacaktır. Fakat yeni Türkiye Devleti bir ekonomi devleti olacaktır.” hedefine ulaşmada gösterdiği azim ve kararlılıkla Türkiye’nin lokomotiflerinden biri haline gelen Denizli’nin tüm çalışmalarımızda bizleri destekleyeceğine olan inancım tamdır. Cumhuriyetin 89. yıldönümü vesilesiyle birlik ve beraberliğimizin timsali olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyor, tüm Denizli Halkının bayramını kutluyorum”

DENİZLİ BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN
“Türk Milleti tarih sahnesinden silinmek üzereyken, kadın erkek, genç yaşlı demeden hür yaşama şuuruyla tek vücut olmuş, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde destanlar yazarak tarihe geçmiştir. Büyük zafer, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanıyla taçlanmıştır. Cumhuriyetin ilanı şanlı Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olmuştur. Cumhuriyetin ilanıyla egemenliğin hiçbir şahsa, sınıfa, zümreye değil, kayıtsız şartsız Türk Milleti’ne ait olduğu tüm dünyaya ilan edilmiştir. Vatandaşlar kanun önünde, devlet yönetimine katılımda eşit sayılmış, temel hak ve hürriyetler teminat altına alınmıştır. Türk Milleti, Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetlerin ötesine doğru yürüyüşünde önemli bir ivme kazanmıştır. Kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla bizlere düşen görev, Cumhuriyet’in bu kazanımlarına sahip çıkarak, Atatürk’ün, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefini gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışmak, milletimizin ortak değerlerini gözümüz gibi korumaktır. Kendimize güvenmemiz için, geçmişimize bakmamız yeterlidir. Türk Milleti’nin çağdaş dünyada hak ettiği yeri almasını sağlayan Cumhuriyetimizin, 89. yıldönümünü kutluyor, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum’

AK PARTİ İL BAŞKANI AVNİ ÖRKİ
“Cumhuriyetimizin 89. yılını kutlamanın büyük coşku, mutluluk ve sevincini doyasıya yaşamaktayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, çok zor ve onurlu bir mücadeleyi büyük zaferle bitirdikten sonra ülkemize kazandırdıkları Cumhuriyet, bizler var oldukça hep var olacaktır. Milletimizin anlayışına ve yaşam şekline en uygun yönetim şekli olan Cumhuriyetimiz bugün olduğu gibi tüm zamanlarda da vazgeçilmez değerimiz olacaktır. Bizlere emanet edilen Cumhuriyetimizi gözümüz gibi koruyup bizden sonraki nesillere taşıyacağız. Bu mutlu bayram günümüzde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bu ülke için canını, malını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor onlara şükranlarımı arz ediyorum. Ayrıca başta Denizli Halkımız olmak üzere tüm milletimizin bu büyük Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyorum”

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ İL BAŞKANI MEHMET FEVZİ YENİÇERİ
“1919’da başlayan milli kurtuluş savaşımız, emperyalist güçlere karşı halkın milliyetçi, tam bağımsızlıktan yana başkaldırısıdır. Dünyadaki hangi literatüre bakarsanız bakın milli kurtuluş savaşımız bu şekilde tanımlanmıştır. Adı üstünde milli bir hareket olan milli kurtuluş savaşımızın ana prensipleri yine Milliyetçi Hareket Partisinde kuruluş gerekçesidir. İşte böylesine kutsal ve onurlu bir savaşın evlatları olarak, cumhuriyet bizim için her şeyden önemli ve değerlidir. Bugün Anadolu coğrafyasında Ay-Yıldız bayrağımız dalgalanıyorsa bunun yegane nedeni, milliyetçi refleksin hiçbir zaman kaybolmamasındadır. Bizler, birilerinin yaptığına inat cumhuriyetin arkasına sığınmanın ötesinde, cumhuriyete önderlik yapmaya, yolunu açmaya, yaşatmaya ant içtik. Hiç kimse bu milletin en tabi ve en gerçekçi mücadelesini kendi tekeline almaya hakkı olamaz. Bu yüzden bizler için cumhuriyet bu milletin öz ve ortak değeridir. Bu değerin çatısını çökertmek isteyenlere karşı partimiz her zamankinden daha dinç tepki gösterecektir. Zira bu çatı çöktüğünde altında kalan sadece bizler değil, gafilce bu çatıyı çökertenlerde altında kalacaktır. Bir takım gizli veya emperyalist uşaklığı içinde plan yapanlar, kusura bakmayın 89 yıl önce atalarımız heveslerinizi nasıl kursağında bıraktıysa bizler de şimdi ve yarında bu hevesi kursağınızda bırakacağız. Milli Kurtuluş savaşında şehit olanlara, Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarına Allah’tan rahmet diliyorum”

EĞİTİM İŞ DENİZLİ ŞUBE BAŞKANI KADEM ÖZBAY

“Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 89. yıl dönümünü, Cumhuriyetin öneminin bilinci ve kurucusuna duyduğumuz saygı ve sevgiyle kutluyoruz. Çağdaş, demokratik ve laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri 19 Mayıs 1919’da atılmış, 23 Nisan 1920’de ulusal egemenlik anlayışı kabul edilmiş, 29 Ekim 1923’te en büyük devrimimiz olan Cumhuriyet’in ilanı ile sonuçlanmıştır. Cumhuriyet; ümmetçilik yerine ulusçuluğu, kulluk yerine yurttaşlığı, gericilik yerine çağdaşlığı seçenlerin kurduğu bir rejimdir. Ancak bugün demokrasiyi amaç değil, kendi ümmetçi anlayışlarını gerçekleştirmek için araç olarak gören zihniyet işbaşındadır. Bu zihniyet emperyalist güçlerin de desteğiyle, Lozan Antlaşması’yla elde edilen kazanımları bugün pervasızca yok etmeye çalışmaktadır. Cumhuriyetin temel nitelikleri tartışmaya açılmakta; üniter devlet yapısı hedef alınmakta; başta Öğretim Birliği ilkesi olmak üzere devrim yasaları çiğnenmekte; Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda oluşturulan çağdaş bilim ve eğitim hedefi terk edilmekte; Türkiye, bir karanlığa doğru sürüklenmektedir. Siyasi iktidar, 4+4+4 gerici eğitim sistemi ile asli hedefinin, cumhuriyetle hesaplaşmak, ulusal düzeydeki eğitimi tamamen cemaatlerin kontrolüne ve piyasa koşullarına sunmak olduğunu ortaya koymuştur. 89 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu içlerine sindiremeyen emperyalist güçler, bugün taşeron terör örgütleriyle ülkemizi bölmeye çalışmaktadır. Emperyalizmin bir dediğini iki etmeyen siyasi iktidar ise ülkeyi bölmeye çalışan terör örgütüyle müzakere masasına oturmakta, mutabakatlar imzalanmaktadır. Eğitim-İş olarak diyoruz ki; içeride ve dışarıda ülkemizi bölme hayali ile avunanlar, dün olduğu gibi bugün de hayal kırıklığına uğrayacaklardır. Cumhuriyetin 89 yıl önce kendilerini kölelikten kurtarıp yurttaş konumuna yükselttiğini unutanlar ve bölücü terör örgütü asla amacına ulaşamayacaktır. AKP iktidarının son on yılda uyguladığı basiretsiz dış politika ile Türkiye, adeta ABD’nin taşeronluğuna soyunmuş, Ulusal Kurtuluş Savaşı’yla emperyalizme diz çöktürmüş olan bu topraklar emperyalizmin üssüne dönüştürülmüştür. Suriye’nin işgali çerçevesinde hazırlanan senaryolar birer birer yürürlüğe girmekte, Türkiye emperyalizmin koçbaşı olarak savaşa sokulmak istenmektedir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “en büyük devrimim” dediği laik Türkiye Cumhuriyeti’ne içten ve dıştan yönelebilecek tehditlere karşı, bugün her zamankinden daha dikkatli ve uyanık olmak zorundayız. İçten ve dıştan gelen gerici, bölücü ve yıkıcı tehlikelere karşı Ulusumuz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde olacaktır. Eğitim-İş, tam bağımsızlık ve ulus egemenliğine dayanan; laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, üniter devlet yapısı içinde korumaya ve sonsuza kadar yaşatmaya kararlıdır. Atatürk’ün ve onun kurduğu Cumhuriyetin eğitim çalışanları olarak biz her türlü tehlikenin farkındayız. Yetiştirdiğimiz Türk gençliğini de bu konuda uyanık tutmak asli görevlerimizden biridir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bu nedenle yarın (30 Ekim 2012 Salı) 29 Ekim 1923 anısına biz  Eğitimiş’li öğretmenler, okullarımızda bir ders saati süresince Atatürk ve Cumhuriyeti anlatacağız. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyor, tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz”

MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ DENİZLİ ŞUBE BAŞKANI HAMDİ HELVACILAR
“Cumhuriyet, en alttaki yöneticiden en üstteki yöneticiye kadar tüm yöneticilerin seçim yoluyla, millet iradesiyle göreve gelmesi ve seçim yolu ile görevlerinden ayrılmalarını sağlayan rejim şeklidir. Gazi Mustafa Kemal Paşa Samsun’a çıktığı günü değerlendirirken elinde hiçbir kuvvet bulunmadığını belirterek “Yalnız Türk milletinin asaletinden doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevi kuvveti vardı. İşte ben bu milleti kuvvete, Türk milletine güvenerek işe başladım.” derken , millete ve onun egemenliğine dayanacağının mesajını veriyordu. Amasya Genelgesini, ihtilal beyannamesi haline getiren “Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.” sözleriyle aynı düşünceyi ortaya koyuyordu. Erzurum Kongresinde “Arkadaşlar, tek tedbir, hakimiyeti milliyeye müstenit, bilakayıt ve şart, müstakil bir Türk Devleti teşkil etmek ve hedefe, behemehal vasıl olmaktır.” demiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 28 Ekim gecesi yemekte bulunan arkadaşlarına “Yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz.” demiş, birlikte olduğu arkadaşları ayrıldıktan sonra kanun tasarısını İsmet Paşa ile birlikte hazırlamıştır. Bu tasarı ile hükümet şekli Cumhuriyet olacaktır. 88 yıl önce bizlere her karış toprağı Şehit ve Gazi kanıyla sulanan hür, laik ve cumhuriyet ülkesi teslim eden atalarımıza layık olabilmek ve emanetleri koruyabilmek için ulus olarak tüm ülke insanlarımızla şanlı, onurlu, şerefli Türk bayrağımızın gölgesinde daha da çok dikkat etmemiz gereken günler geçiriyoruz. Bizleri bölmek, birbirimize düşürmek isteyen terör örgütü mensuplarına karşı hep birlikte güçlü kuvvetli ülke olduğumuzu dosta düşmana göstermemiz gereken ortamdayız. Ülke halkımıza ve vatandaşlarımıza Gaziler olarak oldu bittilere kargaşalara provokasyonlara gelmemeleri sağ duyu ve sabırlı olmalarını istiyoruz. Hiçbir konuda ödün vermeyeceğimizin teminatının bilinmesi, sabrımız taştığında da Türk milletinin gerektiği cevabı vereceği de bilinmelidir. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 89. Yıldönümünde şehitlerimizin yaşayan canlı temsilcileri olan Muharip Gaziler olarak halkımızın cumhuriyet bayramını kutlarız. Bu bayram iki bayramı bir arada yaşıyoruz. Bu vesileyle herkesin mübarek kurban bayramını en içten hislerimle kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim. İyi bayramlar. Feyiz milletindir benim değildir diyecek kadar alçak gönüllü olan büyük Atatürk izindeyiz, rahat uyu. Aziz şehitlerimize ve hayatını kaybeden gazilerimize Allah’tan rahmet, tüm gazilerimize saadetler dileğimizle saygıyla selamlıyoruz”

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ NİHAT ZEYBEKCİ
“Türk Milleti tarih sahnesinden silinmek üzereyken, kadın erkek, genç yaşlı demeden hür yaşama şuuruyla tek vücut olmuş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde destanlar yazarak tarihe geçmiştir. Büyük zafer, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanıyla taçlanmıştır. Cumhuriyetin ilanı şanlı Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olmuştur. Cumhuriyetin ilanıyla egemenliğin hiçbir şahsa, sınıfa, zümreye değil, kayıtsız şartsız Türk Milleti’ne ait olduğu tüm dünyaya ilan edilmiştir. Vatandaşlar kanun önünde, devlet yönetimine katılımda eşit sayılmış, temel hak ve hürriyetler teminat altına alınmıştır. Kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla bizlere düşen görev, Cumhuriyet’in bu kazanımlarına sahip çıkarak, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışmak, milletimizin ortak değerlerini gözümüz gibi korumaktır. Türk Milleti’nin çağdaş dünyada hak ettiği yeri almasını sağlayan Cumhuriyetimizin, 89. yıldönümünü kutluyor; başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu