REKLAMI GEÇ

O tahminler tutmadı

O tahminler tutmadı

Büyükşehir tasarısı, tahminlere ters köşe yaptı. Kent merkezi yatay bölünür, Akköy kesin kapanır, Çınar ve Servergazi belediyeleri olur yorumu yapanlar yanıldı. Büyükşehir birçoğu için yşeni bir başlangıç olurken, 68 beldenin sonu oldu.

/ DENİZLİHABER / 9 Ekim 2012 Salı, 15:34

Denizli’nin 28 yıldır istediği, sık sık meclise getirilen ancak yasal engellere takılarak bir türlü gerçekleşmeyen Büyükşehir olması hayali artık gerçek oluyor. TBMM’ye gönderilen Büyükşehir Yasa Tasarısı’yla Büyükşehir olacak 13 il arasında yer alan Denizli’de tasarının meclisten geçmesiyle 68 belde belediyesi kapanacak ve bu beldeler mahalleye dönüşecek.

Tasarının ve ardından haritaların kamuoyuyla paylaşılmasının ardından büyükşehirle ilgili yapılan tahminlerin birçoğu ters köşe geldi.

Denizli’nin tamamı Büyükşehir oluyor

Tasarının 1. maddesine göre Denizli’nin de aralarında bulunduğu 13 il kanun yürürlüğe girdiği günden itibaren Büyükşehir statüsü kazanıyor ve Denizli Belediyesi Büyükşehir belediyesi oluyor. Büyükşehir kapsamı il geneline çıkarılıyor, ilin tamamı büyük şehir oluyor.

Çınar ve Servergazi değil, Pamukkale ve Merkezefendi
Yasa tasarısının açıklanmasıyla birlikte en büyük şaşkınlık Denizli merkezde kurulacak ilçelerin isimlerinde ve ilçe sınırlarında yaşandı. Son bir yıldır Denizli’nin Büyükşehir olması halinde merkezde kurulacak ilçe belediyelerinin isimlerinin Çınar ve Servergazi olacağı genel beklenti iken, tasarıyla ilçelerin Pamukkale ve Merkezefendi olarak belirlenmesi Denizli kamuoyunu şaşırttı.

Akköy kapanacağına büyüdü
Akköy ilçesinin kapatılacağı kulislerde konuşulurken, Akköy’ün adının değiştirilerek Pamukkale yapılması ve merkez ilçe belediyesinden birine dönüştürülmesi ise bir başka sürpriz olarak gerçekleşti. Tasarıyla yaşanan bir başka sürpriz ise merkez ilçe belediyelerinin sınırları belirlenirken yatay değil dikey bölünme yapılması oldu.

Yorumlar

deniz mertoğlu   -  Bağlantı 10 Ekim 2012, 00:06

bu nasıl saçma bir bölünme, resimde bile hayır yok, içeriği tam bir facia….

hayalgibi   -  Bağlantı 9 Ekim 2012, 22:15

bu özel sınırlama yerel seçimlerde oy için yapılmış çok açık belli

denizligil   -  Bağlantı 9 Ekim 2012, 19:58

merkezefendi ile birlikte servergazi olsa daha güzel olurdu. zira pamukkale başlıbaşına bir yer ismi ve yeni kurulacak ilçeyle alakası yok. bence pamukkale denince sadece pamukkale akla gelmeli.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 15 27Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 10 27Çok Bulutlu