REKLAMI GEÇ

Sarayköy’ün nüfusu kaç?

Sarayköy’ün nüfusu kaç?

Denizlihaber.com’un okurlarından dikkatli vatandaş Serkan Sobay, Sarayköy’ün Aydın girişindeki ilçe tabelasıyla, denizli girişindeki ilçe tabelasındaki nüfus rakamlarının aynı olmadığını fark etti. Hangisinin doğru olduğunu öğrenmek için girdiği TÜİK resmi internet sitesinde ise üçüncü bir rakam yazıyordu.

/ DENİZLİHABER / 13 Kasım 2012 Salı, 12:14

Denizlihaber.com’un dikkatli okuyucularından Serkan Sobay, yetkililerin Sarayköy’deki ilgisizliğini gösteren ilginç bir olayı belgeledi. Denizlihaber.com’a ulaşan okurumuz, “Bu nasıl oluyor?” sorusunu yöneltince, kendi haberinin kahramanı oldu.

Denizli’nin Sarayköy İlçesi’nin nüfusu Aydın girişindeki tabelasında farklı, Denizli girişindeki tabelasında farklı gösterdiğini tespit eden dikkatli vatandaş Sobay, iki tabelayı da cep telefonuyla fotoğrafladı. Tabelanın biri ilçe nüfusunu 18 bin gösterirken, bir diğer tabela 18 bin 400 gösteriyordu.

Tabelaların hangisinin gerçek nüfusu gösterdiğini anlamak için çalıştığı mağazanın bilgisayarından TÜİK’in sitesine giren Sobay, burada yeni bir dumurla karşılaştı. TÜİK’in 2011 verilerine göre Sarayköy’ün nüfusu, 18 bin 612’ydi.

Bunun bir ilgisizlik olduğunu düşünen Serkan Sobay, yetkililerin dikkatsizlik ile ilgisizlik arasındaki bu yanılgının düzeltilmesini istedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı