REKLAMI GEÇ

DENİZLİ’MİZ YİNE KİTAPLARLA BULUŞTU

12 Nisan 2018 Perşembe

Geçen sene Denizli Büyükşehir Belediyemizin girişimleriyle başlatılmış olan Denizli Kitap Fuarı’nın ikincisi artık kapılarını ziyaretçilerine kapattı. Bu fuarın kentimize kazandırılmasında ilkin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan’a, ikinci olarak da Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanı Sayın Hüdaverdi Otaklı’ya teşekkür borçluyuz. Denizli Kitap Fuarı’nın genişleyerek ve daha fazla yazar katılımıyla sürmesini biliyorum. Kentimizde bu konudaki büyük açlığı gidermiştir ve giderecektir.

Bu sene okur katılımının geçen seneye göre daha az olduğunu sanıyorum. Bu kişisel izlenimim. Öte yandan daha çok yayınevi vardı ve onların arasında Yitik Ülke Yayınları ve Mühür Yayınları gibi şiir ağırlıklı İstanbul yayınevlerini bu yıl ilk kez görüyordum. Elbette bu durum sevindirici bir gelişmedir.


Bu seneki Denizli 2. Kitap Fuarı’nda kitaplarımı Halikarnas Kitapevi standında imzaladım. Geçen sene olduğu gibi bu sene de en büyük okur ilgisini orta öğretim öğrencisi gençlerden ve çocuklardan gördüm. Üniversite öğrencileri azınlıktaydı ve orta yaş kuşağından ilgi daha da azdı. Öte yandan, bu gençler ve çocuklar ışıl ışıl gözleri ve zekice soru ve yorumlarıyla takdire şayandı doğrusu. Onlarla tanışmış olmaktan mutluluk duydum. Yayınlanmış on kadar kitabımdan dördünü Denizli Beşlisi kitaplarımız oluşturuyordu ve bu kitaplar çoktan dağıtılmış ve okurlarını bulmuştu. Yurt-dışında yayınlanmış olan bir on üç ortaklı bir de tek başına yazmış olduğum iki kitabımı fuara getirmedim zaten. Aşağıdaki fotoğrafta kitaplarımı bir eksiğiyle toplu halde görebilirsiniz:


Fotoğrafta en üstte görünen kitabım, bilimsel araştırma raporu formatında üretilmiştir. Onun dışında bir romanım, üç şiir kitabım ve dört Denizli Beşlisi kitaplarım görülmektedir. İlk kitabım olan ve 13 isimle çıkmış olan ortak kitap ne yazık ki bende yok. Vance Bibliography Series yayını olan bu bibliografya kitabının adı ‘Pedestrians’, yani ‘Yayalar’ idi. ABD’de master yaptığım yıllarda katılmış olduğum bir yıllık araştırma projesinin ürünüydü. Ne yazık ki bu kitabımız ben ABD’den ayrıldıktan bir yıl sonra yayınlandı, haberim oldu ve ondan bir tane bile edinemedim. İnternete bağlandıktan sonra da, Amazon.com gibi uluslararası kitap sitelerinde aradım ama bulamadım.

Okurlarım yanı sıra kitap fuarındaki imza günlerime çok sayıda arkadaşım ve tanıdığım ziyaretime geldiler. Kitaplarını büyük beğeniyle okuduğum tanınmış İzmirli şair Hüseyin Yurttaş ve CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker ziyaretime gelen tanıdıklar arasındaydı.


Kitap fuarları, onu gezmeye gelenlerin kolay bulamayacakları kitapları bulmalarını sağlıyor. Bir de, yazarları okurlarıyla kaynaştırma işlevi görüyor. Bunun yanı sıra yararlı söyleşi ve konferanslar, katılımcılara toplu bir kültür etkinliği sağlamış oluyor. Siz değerli okurlarımın, kentimize kadar gelmiş olan bu değerli kültür olayından her sene doyasıya yararlanmasını diliyorum. Gerçekten de zenginleştirici bir deneyim oluyor.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı