REKLAMI GEÇ

Karikatür kapakları, mizahseverlerle buluştu

Karikatür kapakları, mizahseverlerle buluştu

Denizlili eğitimci Erdem Satır, 1970’lerden günümüze kadar oluşturduğu, siyasi liderlerle ilgili mizah dergi kapaklarını açtığı sergiyle görücüye çıkardı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Kasım 2017 Pazar, 13:12

Mizah dergileri koleksiyoneri ve eğitimci Erdem Satır’ın, karikatür dergileri kapaklarından oluşan arşivi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda davetlilerin beğenisine sundu. Serginin açılışına Denizli kültür-sanat, iş ve siyaset dünyasından birçok isim katıldı.

Binlerce mizah dergisinden oluşan bir koleksiyona sahip olan Erdem Satır, sergide 1970’lerden günümüze oluşturduğu Akbaba, Gırgır, Mikrop, Çivi, Karakedi, Avni, Leman, Limon, Hıbır, Pişmiş Kelle, Penguen, Uykusuz gibi dergilerin zaman zaman çok tartışılan, bazen de gündem oluşturan kapaklarını Denizlili mizahseverlere sergiledi.

16 Kasım Hoşgörü Günü kapsamında açılan sergide, yine 70’lerden günümüze Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Turgut Özal, Erdal İnönü, Yıldırım Akbulut, Recep Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım gibi liderlerin dönemlerinde siyasi gündeme ilişkin mizah kapakları yer alıyor. Ayrıca 12 Eylül dönemine ait kapak olan bir çok karikatür hafızalarda yeniden canlanıyor.

Bir hafta açık kalacak sergide 130 karikatür sergilendi. Öğretmen Erdem Satır, serginin açılışında yaptığı açıklamayla siyasilere ‘Hoşgörü’ mesajı gönderdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı