REKLAMI GEÇ

Bu serginin yıldızı prematüre bebekler

Bu serginin yıldızı prematüre bebekler

Forum Çamlık AVM’de prematüre doğan bebeklerle ilgili farkındalık yaratmak amacıyla fotoğraf sergisi açıldı. Sergide PAÜ Yeni Doğan Bakım Ünitesi’nde dünyaya gelen prematüre bebeklerin fotoğraflarına yer verildi, her fotoğrafın yanında erken doğum hakkında bilgilendirici yazılar yer aldı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 17 Kasım 2016 Perşembe, 18:27

Pamukkale Üniversitesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi ve Denizli AB Bilgi Bürosu işbirliğiyle Dünya Prematüre günü etkinlikleri kapsamında Forum Çamlık AVM’de “Prematüre Gücü Fotoğraf Sergisi” açıldı.

denizli-premature-bebek-fotograf-sergisi-3

Açılışa Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, PAÜ Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi yönetimi, hastanede dünyaya gelen bebekler ve aileleri katıldı.

denizli-premature-bebek-fotograf-sergisi-2

Serginin açılış kurdelesini Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü ve Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Neonatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hacer Ergin birlikte kesti.

Sergi ve prematüre bebek ile ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Hacer Ergin, tek hobisinin yeni doğanlar olduğunu belirterek, “Beni kimse görmez, tanımaz. Çünkü servisten hiç çıkmam. Yeni doğanlarımızı yaşatmak en büyük gururumuz. Ancak sağlıklı yaşatmak önemli. Bu bebeklerin konforlu yaşaması, beyin kanaması, akciğer sorunu olmadan yaşayabilmeleri, yürüyebilmeleri hatta askere gidebilmeleri, okuyabilmeleri için yenidoğan servisinde zaman geçirmelerinin sayısız faydaları var. Dünya prematüre günü kapsamında bu sergimizde hislerimizi sizinle paylaşmak istedik” dedi.

denizli-premature-bebek-fotograf-sergisi-1

Fotoğraf sergisinde PAÜ Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde dünyaya gelen prematüre bebeklerin fotoğraflarına yer verildi. Fotoğrafların yanında prematüre nedir? Prematüre bebek ve ailesi hangi sorunlarla yüzleşir? Bu alanda bilinmeyenler ve göz ardı edilenler hakkında bilgilerin yer aldığı notlara da yer verildi.

denizli-premature-bebek-fotograf-sergisi-4Sergide ayrıca bebek kıyafetlerinin yer aldığı ayrı bir köşe oluşturuldu. Ebeveynlerin prematüre doğan bebeklerinin kıyafetlerini atmak yerine başkalarının kullanabilmesi için Pamukkale Üniversitesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’ne bağışlamaları istendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı