REKLAMI GEÇ

Denizli’nin evliyaları ve türbeleri kitaplaştı

Denizli’nin evliyaları ve türbeleri kitaplaştı

Belediye Başkanlığından sonra yazınsal alana yönelen İbrahim Afatoğlu, “Denizli’nin Evliyaları ve Türbeleri” adını verdiği yedinci kitabını yayınladı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2016 Perşembe, 13:15

Büyükşehir Yasası ile Tavas’ın bir mahallesine dönüşen Nikfer’de bir dönem belediye başkanlığı yapan, doğu dilleri ve edebiyatı bölümü mezunu olan İbrahim Afatoğlu’nun yedinci kitabı “Denizli’nin Evliyaları ve Türbeleri” raflardaki yerini aldı.

denizli-ibrahim-afatoglu-denizli-nin-turbeleri-2

“102 TÜRBEDEN 30’U YOK OLMUŞ”
Araştırmacı İbrahim Afatoğlu, Selvi Yayınları tarafından yayınlanan kitabını Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Salonu’nda düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı. Anadolu’yu Türk yurdu yapan ve İslamiyeti yerleştirenlerin ihmal edildiğini söyleyen Afatoğlu, “Kitabım sekiz yıllık bir çalışmanın eseridir. Sekiz yıl içerisinde Denizli’de 102 evliya ve türbesinin olduğunu tespit ettim. Bunlara kitabımda yer verdim. Ama bu 102 türbeden 30’u yok olmuş. Yerine ya bina dikilmiş ya ticarethane olmuş veya yol geçmiş. Koruma altına alınan sayısı ise 10’u geçmez. Geriye kalanlar da bakımsızlıktan yıkılmak üzere. İşte kitabımda bunlara dikkat çekmek istedim” dedi.

“İNSANLARIN SOSYALLEŞTİĞİ ALANLAR”
Türbelerin yetkililer tarafından yok sayılıp görmezlikten gelindiğini, ancak vatandaşların buraları sıkça ziyaret ettiğini kaydeden Afatoğlu, “Belirli günlerde türbelerde 2-3 bin kişi biraraya geliyor. İnanç, kimlik, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin insanların bir araya geldiği mekanlar buralar. Buralar birer sosyalleşme mekanları. Yetkililer, buraları düzenleyerek insanların daha rahat hareket etmelerini sağlayabilir” diye konuştu.

denizli-ibrahim-afatoglu-denizli-nin-turbeleri-1

DAHA ÖNCE YAYINLANAN KİTAPLARI
Araştırmacı İbrahim Afatoğlu’nun daha öncede yayınlanmış “Denizli Sarnıçları”, “Tarihi ve Kültürüyle Nikfer”, “Nikfer Karyesi”, “Nikfer Çocuklarına Masallar”, “Nikfer’de Şiir Böyle Yazıldı” ve “Rehnuma-yı Farisi” adlı kitapları bulunuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı