REKLAMI GEÇ

Şair Şükrü Erbaş kitaplarını imzaladı

Şair Şükrü Erbaş kitaplarını imzaladı

Şiirin usta kalemi Şükrü Erbaş Denizli’ye konuk oldu. Umut 1984 Kitabevi’nde okurlarıyla buluşan Ozan, genç edebiyat severlerin ilgi odağıydı. Tüm yapıtlarının yeni baskılarıyla okur karşısına çıkan Erbaş’ın imza programı dört saat sürdü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mart 2018 Pazartesi, 14:03

Edebiyat okurunun pek çok popüler şiiri ile yakından tanıdığı şair Şükrü Erbaş, 11 Mart Pazar günü buluştuğu okurlarına hem kitap imzaladı, hem de söyleşti. Kentin yeni kitabevlerinden “Umut 1984 Kitabevi”nde okuruyla buluşan yazar, kendisini ziyaret eden tüm okurlarıyla tek tek ilgilenerek onların sorularını yanıtladı.

Saat 14-18 arası devam eden söyleşiş ve imza günü etkinliğinde Şair Şükrü Erbaş baskıları yenilenen kitaplarıyla okurları karşısına çıktı. Uzun aralıklı sohbetlerle sık sık kesilen imza etkinliğinde yüz civarında kitap imzalandı. Son şiirlerini topladığı kitabı “Kuş Uçar Kanat Ağlar”’ın yoğun okur ilgisi görmesiyle çabucak tükendiği görüldü. Tüm şiirleri üç ciltte toplanan ve Kırmızıkedi Yayınlarından basılan şairin ayrıca üç cilt halinde derlenmiş tüm yazıları ve Pervane, Bağbozumu Şarkıları”, Yaşıyoruz Sessizce” başlıklı şiir kitapları imza programında hazır edildi.

Genç okur ilgisiyle söyleşilerin canlı ve dinamik bir ortamda geçtiği program saat 18.00’de son buldu.

ŞÜKRÜ ERBAŞ KİMDİR:
1953 Yozgat doğumlu olan ozanın ilk şiiri 1978 yılında Varlık Dergisinde yayınlandı. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsünü bitirdi. Sonraki yıllarda Ceyhun Atuf Kansu (1987), Orhon Murat Arıburnu (1996), Ahmed Arif (2002) Şiir Ödülleri ve Homeros Emek Ödülü’nü (2004) kazandı. 1985-1988 yılları arasında Yarın dergisinin yazı kurulunda, 1993-1999 yılları arasında Edebiyatçılar Derneği’nin yönetiminde görev yaptı.

Çoğu okur Şair Şükrü Erbaş’ı “Köylüleri Niçin Öldürmeliyiz” başlıklı ironik şiiriyle tanır. Şair adı geçen şiirde, köylülük olarak bilinen evrensel kültür formu üzerinden arkaik yaşam biçimlerine köklü bir eleştiri getirirken aynı zamanda bunun bir kader olmadığını, sistemin sürekliliği ile ilişkili yönetimsel tercih boyutu olduğunu vurgulayarak tersinleme (ironi) yöntemini kullanır. İlk yayınlandığında doğrusal pek çok algıya yol açan ve eleştirilen şiirin, sonraki dönemlerde geleneksel ve modern şiirinin kalıplarını kullanarak derin bir hiciv içerdiği değerlendirilmiştir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı