REKLAMI GEÇ

10. Köy Tiyatora gösterime giriyor

10. Köy Tiyatora gösterime giriyor

Çekimlerin büyük bir kısmı Denizli’nin Çal ilçesinde gerçekleşen “10. Köy Teyatora” filmi 2 Mayıs’ta gösterime girecek. Filmin konusu ise hayli ilginç. 10. Köy masum ve temiz kalpli insanların yaşadığı henüz yalanın keşfedilmediği bir yer.

/ DENİZLİHABER / 10 Nisan 2014 Perşembe, 16:40

10. Köy Teyatora filminin çekimlerinin büyük bölümü Çal İlçesi’nde gerçekleştirildi. 2 Mayıs’ta gösterime girecek film, adından da anlaşılacağı gibi henüz yalanın keşfedilmediği bir köyde yaşayan insanların hikayesini anlatıyor.

Tiyatronun temsilcisi Dionysos’un yaşadığı 10. Köy’e yolları düşen bir öğretmen ve bir tiyatro kumpanyası, burada hayli garip bir durumunun olduğunu fark eder. Çünkü köyde henüz yalan keşfedilmemiştir. Öğretmen köy okulunda göreve başlar. Kumpanya elemanları da Dionysos adına canlandırmak istedikleri bir gösteriyi köy halkına kabul ettirmeye çalışır. Yüzyıllardır 10. Köy’de insanlarla yaşayan ve burada yalan söylenmesini yasaklayan Dionysos da etrafı gizliden gizliye izleyerek, bu kumpanyaya destek verir. Sonrası bol kahkaha.

FİLMİNİ GÖREMEDİ
Müziklerini İzmirli müzisyen Hüsnü Arkan’ın yaptığı senaryosunu Neslihan Yalman’ın yazdığı, yönetmenliğini Bahadır Abşin’in yaptığı filmde Necmi Yapıcı, Tanju Tuncel, Fırat Albayram, Birgen Engin ve Alican Aytekin gibi birçok tanıdık isim var.
Film geçtiğimiz Ocak ayında kaybettiğimiz ve Bizimkiler dizisinden hatırladığımız Selçuk Uluergüven’in de son filmi olma özelliğini taşıyor. Ayrıca filmin bir önemli özelliği daha var. Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında, Türkiye’de hiçbir yapımcının gerçekleştirmediği profesyonel teknik ve oyuncu kadrosu, hisse sahipliğine mevcut. Yani filmde ne kadar profesyonel oyuncu ve teknik kadro var ise tamamı hem vizyon, hem tüm televizyon gelirlerinden pay alacak.

anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı