REKLAMI GEÇ

13 YAŞINDA İLK KİŞİSEL RESİM SERGİSİNİ AÇTI

13 YAŞINDA İLK KİŞİSEL RESİM SERGİSİNİ AÇTI

Atatürk Ortaokulu öğrencisi Beyza Direcikli, ilk kişisel resim sergisini açtı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 20 Nisan 2014 Pazar, 12:15

Denizli’de Atatürk Ortaokulu öğrencisi 13 yaşındaki Beyza Direcikli ilk kişisel resim sergisi ile sanatseverlerin karşısına çıktı. 9 yaşından bu yana resim alanında özel eğitim alan genç öğrenci, 20 eserini Makine Mühendisleri Odası Sergi Salonu’nda beğeniye sundu.
Bu güne kadar katıldığı 12 ayrı yarışmada dereceye girmeyi başaran Beyza Direcikli, kendisinin ve ailesinin resim alanındaki becerisini keşfettikten sonra doğru eğitim aldığını, bu sanat dalında kendini geliştirmek için mücadele verdiğini söyledi.
Sergide kendisini anlatan küçük bir bölüme de yer veren genç sanatçının eserleri bir hafta içinde 200’ün üzerinde sanatseverin ilgisini çekmeyi başardı.
İlk kişisel resim sergisini büyük bir heyecanla açtığını söyleyen Belza Direcikli, “resim yapmayı çok seviyorum. Bu konuda yaşıtlarıma göre becerikli olduğumu biliyorum. Bu nedenle bu sanat dalı üzerine 4 yıl süren bir eğitim aldım. Bu benim için henüz bir başlangıç. Bu alanda ilerlemek istiyorum. İlk sergimi açtığım için çok mutlu ve heyecanlıyım” diye konuştu.

Direcikli’nin sergisinde pastel tabloların yanı sıra yağlıboya eserler de yer alıyor. 18 Nisan’da açılan sergi sanatseverlerin ilgisine göre bir süre daha açık kalacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı