REKLAMI GEÇ

26. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali, Mayıs’ta

26. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali, Mayıs’ta

Denizli Belediyesi’nin, bu yıl 26’ncısını düzenleyeceği, Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali’ne başvurular tamamlandı. Festivale, 9’u yabancı olmak üzere 40 grup başvuru yaptı.

/ DENİZLİHABER / 14 Nisan 2010 Çarşamba, 18:19

Denizli Belediyesi’nin organize edeceği 26. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali, 10 Mayıs 2010 Pazartesi günü başlayacak ve 5 gün sürecek.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, festival öncesi hazırlıklarını sürdürüyor. Bu kapsamda, yerli ve yabancı grupların başvuruları kabul edildi. Buna göre, KKTC, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Gürcistan ve kardeş şehir Hollanda Almelo’dan 9 tiyatro grubu başvuru yaptı. Ülke içinden ise Kocaeli, İzmir, İstanbul, Sivas, İzmit, Ankara, Erzurum, Isparta, Antalya, Ağrı, Balıkesir, Kaş ve Menemen’den oluşan 38 grup başvuru yaptı. Festivale Denizli’den de 4 grup başvuruda bulundu.

Gruplarda ise 400 tiyatro oyuncusu yer alıyor. Böylece, festival hazırlılarının ilk aşaması tamamlandı. Bundan sonraki aşamada ise Tekin Akmansoy başkanlığındaki seçici kurul başvuran ekiplerle ilgili değerlendirmeyi yapacak.

Denizli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hayrettin Duran, festival hazırlıkları hakkında bilgi verdi. Festivallerin kentin tanıtımına önemli katkı sağladığına dikkat çeken Duran, “Çeyrek asırdır devam eden Denizli Belediyesi Uluslararası Amatör Tiyatrolar Festivali’nin bu yıl 26’ncısını düzenliyoruz. Amacımız, kültürlerin kaynaşmasına katkı sunmaktır. Kentimize gelen misafirlerimizi de, gönüllü Denizli elçisi yapabilirsek kendimizi başarılı sayacağız. Festivale katılacak gruplara şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı