REKLAMI GEÇ

Ankara’daki Denizlililer Gönlüm’ü andı

Ankara’daki Denizlililer Gönlüm’ü andı

Türk Halk Müziği Sanatçısı Özay Gönlüm, aramızdan ayrışılışının 14. yılında Ankara’da Denizlim Derneği ve Denizli Belediyesi’nin birlikte düzenlediği etkinlikle anıldı.

/ DENİZLİHABER / 14 Mart 2014 Cuma, 11:42

Denizlim Derneği ve Denizli Belediyesi’nin birlikte düzenlediği Anma Programı MEB Şura Salonu’nda gerçekleşti. Programa, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Eşi Ayşen Zeybekci,Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Denizli Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci, AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizlim Derneği Başkanı Hasan Oymak ile Denizli’den gelen çok sayıda protokol üyesi, oda başkanları ve davetliler katıldı.

ic-1

Programda, salon girişine Denizli’den gelen çok sayıda kuruluş stant açtı. Ekonomi Bakanı Zeybekci, burada yaptığı konuşmada, ‘ölümünün 14. yılında anılan Denizlili sanatçı Özay Gönlüm’ü anıyoruz. Gönlüm Türk kültüründe iz bırakan biridir. Gönlüm, türküleri Almanlara, Japonlara ve Avustralyalılara söyleyerek Türk kültürünün tanıtımına da katkıda bulundu. Denizli var oldukça onun türkülerini söylüyor olacağız’ şeklinde konuştu.

Denizli Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci de Gönlüm’ün Ege yöresi şivesiyle söylediği dillerden dillere dolaşan eserleriyle şehrin tanıtımına önemli katkı sunduğunu söyledi.

Programda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de bir konuşma yaptı. Daha sonra Denizli Belediye Konservatuvarı, sanatçıları birbirinden güzel eserleri programa katılanlar için seslendirdi. Konservatuvar sanatçılarından Hakan Eyiden söylediği Özay Gönlüm türküleriyle salonu coşturdu.

Bu arada Denizlili öğretmen Sami Alaşık’ın okuduğu ‘Ninenin Mektupları’ ise herkesten büyük beğeni aldı. Programın sonunda, Gönlüm’ü anma gecesine katkı sunan kurum temsilcilerine plaket verildi.

ic-2

HALK OZANI ÖZAY GÖNLÜM
Denizli’nin yetiştirdiği ünlü halk ozanı Özay Gönlüm, 5 Şubat 1940 tarihinde Denizli’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Denizli’de tamamlayan Gönlüm, 14 yaşında bağlama çalmaya başladı. Yıllarca Ankara Radyosu’nda görev yapan halk ozanı Gönlüm, 1965-1977 yılları arasında Ege yöresinde ve özellikle Denizli ile köylerinde folklor araştırması yaptı, 3 bine yakın türkü derledi.

Gönlüm, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye’yi tanıtım programı çerçevesinde, 9’u Avrupa’da olmak üzere dünyanın 23 farklı ülkesinde Türk Halk Müziği konserleri verdi.

Denizli ağzı ve şivesiyle okuduğu ‘Ninenin mektupları’ ile de özdeşleşen halk ozanı Gönlüm, 1 Mart 2000’de aramızdan ayrıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı