REKLAMI GEÇ

Arife Yılmaz’ın 10. kişisel sergisi Turan Bahadır’da

Arife Yılmaz’ın 10. kişisel sergisi Turan Bahadır’da

Arife Yılmaz’ın 10. kişisel resim sergisi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda sanatsever ile buluştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Nisan 2018 Cumartesi, 08:51

Ressam Arife Yılmaz, 10. kişisel sergisini, Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda açtı.

Aktif olarak 1988 yılından bu yana resim yapan Yılmaz, 42 yağlı boya tablosunu realist bir bakış açısı ile taçlandırarak ‘İnsan’ı işledi.

Resimlerde insan sevgisini, yaşanılan ve kaybolan eski düzeni tuvale aktardığını belirten Yılmaz, “Ben aslında kendimi bildim bileli hayallerimi boyalarla renklendirdim, araştırdım ve çizdim. Kentsel yaşamın yok etiklerini özledim ve boyalarımla o eski yaşanmışlıkları renklendirmek istedim” diyerek, sanatın hayatındaki en renkli dokunuş olduğunu belirtti.

Yer aldığı 53 serginin ardından, 10. kişisel sergisini sanatseverler ile buluşturan Ressam Arife Yılmaz, ‘İnsan’ temalı sergisini 14 Nisan’a kadar sanatseverler ile buluşturmaya devam edecek.

ARİFE YILMAZ KİMDİR?
Denizli doğumlu Arife Yılmaz, ilk-orta tahsilini Denizli’de yaptı. 1976 yılında Manisa Kız Öğrenmen Okulu’nu bitirerek, 1988’de ön lisansını tamamladı. 29 yıl sınıf öğretmenliği yapmasının ardından, 2005’de Hürriyet İlköğretim Okulu’ndan emekli oldu. Ardından da 2005 senesinde ‘Eve Sanat Galerisi’ni kurdu. İlköğretim çağındaki çocuklara ve büyüklere hobi amaçlı yağlı ve suluboya eğitimi vermeye başlayarak, sanattan hiç uzak kalmadı. Konularını realist bir yaklaşımla, gündelik ile modern yaşam arasındaki ilişki ve çatışmalardan ilham alan sanatçı, insan ve yaşam sevgisini, resimleri ile özdeşleştirmeye devam ediyor

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı