REKLAMI GEÇ

DENİZLİ BAROSU’NDAN KOROLAR ZİYAFETİ

DENİZLİ BAROSU’NDAN KOROLAR ZİYAFETİ

Denizli Barosu Türk Sanat Müziği Korosu tarafından 17 Nisan’da verilen konseri, 26 Nisan’da Türk Halk Müziği konseri takip etti. 15 yıl önce kurulan ve Son altı yıldır kesintisiz olarak çalışmalarını sürdüren koroların bu yılki konserleri, 5 Nisan Avukatlar Haftası etkinlikleri kapsamında yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Nisan 2018 Cumartesi, 13:04

Denizli Barosu Türk Halk Müziği Korosu konseri 26 Nisan akşamı Baro konferans salonunda gerçekleşti. Türkülerden oluşan repertuarıyla yaklaşık iki saat sahnede kalan koro, 17 yöreden 19 ayrı türkü seslendirdi.

Dört bağlama, bir kabak kemane, bir nefesli, iki ritm saz ve bir bas gitar ile PAÜ Müzik Bölümü öğretim görevlisi Aykut Önder Sarıçiftçi’nin klavyede yer aldığı on kişilik koro ekibinin şefliğini Kemal Kocamanoğlu yaptı. Koro eşliğinde İrem Berfu Sönmez, İsmail Munis, Nilgün Akkurt ve İsmail Tekeci solist olarak sahne aldı.

Denizlihaber.com kültür sanat yazarlarından Aylin Müftüler’in sunuculuğunu yaptığı konserde Zülfü Livaneli’nin Nazım Hikmet, Luis Aragon, Ülkü Tamer gibi ozanların şiirlerinden bestelediği türkülerin yanı sıra anonim halk türküleri seslendirildi. Koro da 36 kişi yer aldı.

İki saati aşkın bir süre devam eden konserin ardında Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan sahneye gelerek yaptığı teşekkür konuşmasından sonra koro şefine çiçek verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı