REKLAMI GEÇ

Bu da kitap ağacı!

Bu da kitap ağacı!

Dilek ağacını bilirsiniz, hani üzerinde bolca bez parçaları bağlı olan… Peki, hiç kitap ağacı gördünüz mü? Delikliçınar Meydanı’nda bir tane var. Bir grup kitapsever, “okumak isteyenler alsın” diye meydandaki bir ağaca kitaplar astılar. Ancak bu ilk adım. Bu ilginç projeyi başlatanlar, ağaçtaki kitapların çoğalması için Denizlililerden duyarlılık ve destek bekliyor.

/ DENİZLİHABER / 9 Nisan 2014 Çarşamba, 12:39

BÜŞRA KURU
Bir grup kitapsever, Delikliçınar Meydanı’ndaki bir ağacı kitaplarla donattı. Amaç, toplumda okuma alışkanlığının artması için farkındalık oluşturmak. 

İlginç proje, daha ilk dakikalarında beklenen ilgiyi gördü. Kitapseverleri, ağaca kitap asarken gören vatandaşlar önce anlam veremedi. Bir süre sonra amacı öğrendi ve kitapseverlere teşekkür ettiler. Bazıları da oradaki kitapları alarak okumaya başladı.

İlginç projenin mimarlarından Yazar Emine Supçin, “Dünyada şiddet ve savaş artıyor. Maalesef ülkemizde de şiddet çeşitli şekillerde kendini gösteriyor. Bunların nedeninin cahiliyet olduğunu düşünüyoruz. Bu amaçla okuma alışkanlığının artması ve farkındalık oluşturmak adına bu projeyi hayata geçirdik. Buradaki ağaç, projemizin ilk adımı. Başka yerlerde de kitap ağaçları oluşturmayı düşünüyoruz. İlk adımı biz atıyoruz, vatandaşlarımız da destek olsunlar, kitap ağaçlar çoğalsın istiyoruz” dedi.

Yorumlar

mehmet Teke   -  Bağlantı 9 Nisan 2014, 21:55

Çok beğendim.Düşünene.sahip çıkana, haberleştireneve Denizli’li hemşerilerime saygılar…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı