REKLAMI GEÇ

Bülent Bozkurt sergisi sanatseverlerle buluştu

Bülent Bozkurt sergisi sanatseverlerle buluştu

Denizli Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu İzmirli Ressam Bülent Bozkurt‘un resimlerine ev sahipliği yapıyor. Düzenlenen kokteylle açılan sergiye Denizlili sanatseverler ilgi gösterdi. 2017 yılının son etkinliği olan sergi, 01 Ocak 2018 gününe kadar açık kalacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Aralık 2017 Cumartesi, 12:59

Bülent Bozkurt resimlerinden oluşan sergi, sanatseverlerle buluştu. 22 Aralık günü Turan Bahadır Sergi Salonu’nda görücüye çıkan resimler yılın son gününe kadar izleyiciye açık kalacak.

Sanatçının “Bilinenin Ötesinde” temasıyla hazırladığı tablolar, uzun yıllar süren çalışmanın ürünü. Yağlıboya tekniği yerine ‘matbaa mürekkebi’ ile yapılan resimlerin karakteristik özelliği, grafiksel çizgilerin hakim olduğu yarı soyut tasarımlar olması.

Eserlerinde yağlı boya ve özellikle de “matbaa mürekkebi” kullanan Ressam Bozkurt, resme 30 yıl önce amatör olarak başladığını, bu konuda hiçbir özel eğitim almadığını, ancak “araştırma, görme ve profesyonellere danışmaya” çok önem verdiğini söyledi.

İlk yıllardan itibaren Buca Eğitim Fakültesi hocaları ve sonraları görev yaptığı okullardaki öğretmen arkadaşlarını desteğini gördüğünü belirten sanatçı, sergiye koyduğu resimlerin son on yılının çalışmalarından oluştuğunu ve bu çalışmaların kendi üslubunu yansıttığını belirtti. Eserlerinin dışavurumcu olarak tanımlanabileceğine değinen Bozkurt, tabloların tasarımında grafiksel tekniklerden yararlandığını da ifade etti.

Bozkurt, ilk kişisel sergisini Denizli’de açma fikrinin; her yıl yapılan Türkiye ve Denizli’nin en önemli heykel buluşmalarından olan “Taş Heykel Kolonisi”ni başlatıp sürdüren İşadamı Nihat Kömürcüoğlu’nun daveti üzerine oluştuğunu da vurguladı.

Buca Eğitim Fakültesi mezunu olan, uzun yıllar Milli Eğitim ve özel okullarda coğrafya-tarih ve sosyal bilgiler öğretmenliği yapan Ressam Bülent Bozkurt halen İzmir Türk Alman Kültür ve Eğitim Vakfı, TAKEV Okulları’nda eğitimcilik yapıyor.

Çeşitli ebatlarda 41 tablonun yer aldığı Ressam Bülent Bozkurt sergisi 1 Ocak 2018 tarihine kadar sanatseverlere açık kalacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı