REKLAMI GEÇ

Camın ustaları Denizli’de

Camın ustaları Denizli’de

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve Türkiye’nin ilk “Cam Festivali” olma özelliği taşıyan 3. Uluslararası Denizli Cam Festivali (Bienali) başladı. Festivale, camla tanışmak isteyen herkes ücretsiz olarak katılabilecek ve kendi cam eserlerini yapabilecek.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 29 Mayıs 2015 Cuma, 11:59

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Karma Tasarım Atölyesi organizasyonuyla düzenlenen 3. Uluslararası Denizli Cam Festivali başladı. Eski Sümerbank Binası’nda açılışı gerçekleştirilen festivale katılan 6’sı yabancı uyruklu 12 cam sanatçısı üç gün süreyle atölye çalışmalarını gerçekleştirecekler.

denizli-buyuksehir-belediyesi-cam-festival-ic

Festival açılışına katılan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin eşi Ayşen Zeybekci, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Değirmenci ile Denizli sanat camiasının tanınmış isimleri ve öğrenciler, cam sanatçılarının çalışmalarını yakından izleme fırsatı buldu. Ayrıca, atölye çalışmalarına da katılan öğrenciler, kendi boncuklarını yaptı.

DENİZLİ CAMKENT OLACAK
Türkiye’nin ilk Cam Festivalini Denizli’de gerçekleştirdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Ali Değirmenci, “Denizli, Türkiye’nin en sağlıklı, en temiz şehri. Ayrıca kişi başına düşen 12 metrekarelik yeşil alanı ile en yaşanılabilen bir kent. Denizli alt ve üst yapısı ile dünya kenti olma yolunda ilerliyor. Bunun yanında da sanat ve kültürel etkinlikleri ile de Denizli’nin adından söz ettirmek istiyoruz. Bu yıl 3.sünü düzenlediğimiz Cam Festivali bir başlangıç. Bizim hayalimiz Denizli’yi ‘Camkent’ yapmak” diye konuştu.

DENİZLİ HOROZUNUN YAPIM AŞAMASI SERGİLENECEK
Bu yıl “Yapım Aşamasında” temasıyla başlayan 3. Uluslar arası Denizli Cam Festivali’ne, Amerika, Avusturalya, İran, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye’den katılan yerli ve yabancı sanatçılar ve akademisyenler cam sanatı hakkında Denizlilileri bilgilendirecek.
Türkiye’nin en büyük cam heykeli olma özelliği taşıyan “Cam Horoz Heykeli”nin yapım aşamasının gösterileceği festival, üç gün devam edecek. Festivale, camla tanışmak isteyen herkes ücretsiz olarak katılabilecek ve kendi cam eserlerini yapabilecek.

denizli-buyuksehir-belediyesi-cam-festival-ic-1

FESTİVALE KATILAN SANATÇILAR
3. Uluslararası Denizli Cam Festivali’nde Sally Prasch (Amerika), Christian Arnold (Avusturalya), Hayas Hoseini (İran), Vladimir Klein (Çek Cumhuriyeti), Zdenek Lhotsky (Çek Cumhuriyeti), Vaclav Rezac (Çek Cumhuriyeti), Prof. Üzlifat Özgümüş, Doç. Lerzan Özer, Ömer Meral ve cam horoz heykeli sanatçılarından Fatih Duruerk ve Ömür Duruerk atölye çalışması gerçekleştirecek.

Ayrıca festivalde, Prof. Mustafa Ağatekin liderliğinde Anadolu Üniversitesi Cam Bölümü öğrencilerinin ve Lhotsky Cam Atölyesi’nin Çek Camı sergisin yer alıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı