REKLAMI GEÇ

Çanakkale’de 309 Denizlili şehitin mezarı daha bulundu

Çanakkale’de 309 Denizlili şehitin mezarı daha bulundu

Çanakkale’de yakın zamanda ortaya çıkarılan 3009 şehit mezarından 309’unun Denizlili olduğu ortaya çıktı. Çanakkale Savaşı: Denizli kitabının yazarı, Trakya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd.Doç.Dr. Veysi Akın, mezarları bulunan şehitlerin donarak ya da yaralandıktan sonra şehit olduklarının tespit edildiğini belirterek, “Denizlili Çanakkale şehitlerinin oranı oldukça yüksek. Çanakkale’de en çok şehit veren iller arasında Denizli ilk sıralardadır” dedi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 22 Aralık 2014 Pazartesi, 14:40

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınlarının sayısı 93’e ulaştı. 18 yeni eserin tanıtımı düzenlenen basın toplantısıyla yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’la birlikte toplantıya 18 eseri kaleme alan 14 yazar da katıldı.

ic-1

Yeni eserlerin kütüphaneye kazandırılmasından dolayı gurur duyduğunu belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak biz Denizli’de bulunan tüm değerlerimize sahip çıkabilmek, geçmişle geleceği buluşturabilmek adına çaba sarf ediyoruz. Gerçekten Denizli’mizin farkında olmadığı birçok özellikleri, güzellikleri, zenginlikleri ortaya çıkarılıyor. Şu an bu yayınlarımız çok fazla anlam ifade etmiyor olabilir ancak 5-10 yıl sonra daha da değerli hale gelecek ve daha sonraki yıllarda kaynak teşkil edecek” diye konuştu.

“EDİRNE’DEKİ YENİ ŞEHİTLİKTE 309 DENİZLİLİ”

Çanakkale Savaşı: Denizli kitabının yazarı Trakya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Veysi ic-2Akın, toplantıda çarpıcı bilgiler verdi. Yakın zamanda 3009 Çanakkale şehidinin mezarlarının bulunduğu bir alan ortaya çıkarıldığını, yapılan araştırma sonucunda bunların 309’unun Denizlili olduğunun ortaya çıktığını söyledi. 16 yıl boyunca Pamukkale Üniversitesi’nde görev yaptığını hatırlatan Akın, “Çanakkale’de mezarları yeni bulunan şehitlerimiz için büyük bir anıt yapılacak. Mezarları yeni bulunan şehitlerimizin donarak ya da yaralandıktan sonra öldüklerini tespit ettik 3009 şehit arasında 309’u Denizlili. Yani yüzde 10. Bu oran Çanakkale’de en çok şehit veren iller arasında Denizli’nin ilk sıralarda olduğunu gösteriyor.” diye konuştu.

18 ESER KÜTÜPHANEYE KAZANDIRILDI
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları arasına katılan diğer eserler olan, Denizli- Acıpayam Yöresi Halk Edebiyatı ve Folkloru kitabını Ayfeti Koyuncu, Kızı Tozu ve Horozu kitabını Süleyman İnan, Çatalçeşme Şiir Akıyor kitabını Şerif Kutludağ, Denizli Nüfus Tarihi Doç. Dr. Tahir Kodal, Denizli’de Eğitim Osmanlı Döneminde kitabını Doç. Dr. Mithat Aydın, Denizli Beyi İnanç Bey, Denizli Evliyası Şeyh Mehmet Şirvani, Denizli Valisi Sungur Bey çizgi romanı Bahattin Atak, Acıpayam’ın – Garbiağaç’ın Geleneksel Yemek Kültürü, Denizli Yöresi’nin Su Değirmenleri kitaplarını Şaban Kök, Coğrafi Tarihi Sosyo- Kültürel Yönleriyle Tavas kitabını Kenan Çölgeçen, Tarihi Coğrafi İctimai Sıhhi İktisadi Nokta-i Nazarandan Denizli kitabını Dr. Kemal Şakir, Çanakkale Savaşı: Denizli kitabını Yrd. Doç Dr. Veysi Akın, Cumhuriyet Dönemi’nde: Denizli’nin Spor ve Kültür Tarihçesi, Edebiyat, Kültür ve Sanat Dünyamızda: Gönül Mimarları kitaplarını Prof. Dr. Önder Göçgün, Denizli (Laskiye) Sancağında Gayrimüslümler Dr. Bilal Yıldız, Belleğimdeki Denizli Gürcan Ekici, Dünü ve Bugünü ile Acıpayam kitabını ise Hüseyin Avni Çavdaroğlu kaleme aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı