REKLAMI GEÇ

Deli Dumrul’u oynadılar

Deli Dumrul’u oynadılar

Pamukkale Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (PADAM) yabancı uyruklu öğrencileri, Türkçe şarkı ve oyunlarla yeteneklerini sergiledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Nisan 2014 Pazar, 15:40

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ilk etkinlikte, çeşitli ülkelerden Denizli’ye gelen öğrenciler, altı ay içinde öğrendikleri Türkçe ile şiirler okudu, şarkılar söyledi, halk oyunları sergiledi, güldürü ve kısa oyunlar sahneledi. Konuk öğrenciler gecenin sonunda “Deli Dumrul” isimli oyununu sahneleyerek, tüm katılımcılardan büyük alkış aldı.
Rektör yardımcısı Prof. Dr. Ali Keskin’in de katıldığı gecede, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri etkinlikleri büyük bir ilgiyle izledi. Gecenin sonunda etkinliği hazırlayan öğretim elemanlarına teşekkür belgeleri verildi.

“TÜRKÇE ŞÖLENİ”

PADAM’ın ikinci etkinliği ”Türkçe Şöleni” oldu. Tüm hünerlerini sergileyen öğrenciler, çeşitli halk oyunları, şarkılar, danslar ve kısa oyunlarla geceyi renklendirdi. Etkinlik, konuk öğrencilerin söylediği şarkılarla son buldu.

PADAM’da görev alan okutmanların büyük bir gönüllülük ve özveri ile Türkçeyi öğrettiklerini ifade eden Merkez Müdürü Doç. Dr. Mustafa Sarıca, bu etkinliklerle Türk öğrencilerin uluslararası öğrencilerle buluşup kaynaştığını, bu toplumsal hareketliliğin Pamukkale Üniversitesi’ne bir dünya üniversitesi olma yolunda büyük katkılar sağladığını söyledi.

Türkiye genelinde 55 bin uluslararası öğrencinin öğrenim gördüğünü ifade eden Sarıca, bu sayının önümüzdeki yıllarda hızla artacağını, Pamukkale Üniversitesi’nin bu artıştan hak ettiği payı alması gerektiğini kaydetti. Dünyadaki öğrenci hareketliliğinin % 15’ini Çinlilerin oluşturduğunu söyleyen Doç. Dr. Sarıca, Türk öğrencilerin bu hareketlilikte Hint, Kore ve Alman öğrencilerden sonra 5. sırada geldiğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı