REKLAMI GEÇ

DENFOT’tan nostalji kokan sergi

DENFOT’tan nostalji kokan sergi

DENFOT’un siyah beyazlı fotoğraf sergisi, sanatseverler ile buluştu.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 24 Şubat 2018 Cumartesi, 15:03

Denizli Fotoğraf Derneği (DENFOT), nostalji kokan fotoğraflarını Denizli Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda beğeniye sundu.

9. sergilerini sanatseverler ile buluşturan DENFOT, fotoğraflarını siyah beyaz tema ile biçimlendirdi. Sergide, dünya şehirleri, minimalist ve dinamik dokuların işlendiği fotoğraflar yer aldı.

30 fotoğrafçının çektiği fotoğrafların yer aldığı sergide 78 eser bulunuyor.

Serginin kareograflığını yapan PAÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Sanat Eğitimci Dr. Bekir İnce, “Siyah beyaz fotoğrafın kendine özgü bir tadı var. Resimdeki desenlerde küçük nostalji tatları sizi uzağa götürebiliyor” dedi.

DENFOT Başkanı Prof. Dr. Velittin Kalınkara ise, “Biz ilk önce Denizli Fotoğrafçılık topluluğuyduk. 3 yıl kadar öyle kaldık ancak kurumsal kimlik kazanma amacındaydık. Siyah beyaz konsepti yapmamızın nedeni ise, çocukluğumuzdan beri içimizde olan konsepti açığa çıkarmak. Derneğimizdeki 30 fotoğrafçı ise hepsi birbirinden farklı meslekler icra etmekte. Çoğunluğumuz öğretim üyesi. Derneğimizde temel eğitimlere yer vererek, içimizdekileri dışa vuruyoruz, zamanı donduruyoruz. Yakın bir zamanda da mimari fotoğrafçılık üzerine eğitimlere başlayacağız” diye konuştu.

DENFOT’un düzenlediği bu nostalji kokan siyah beyaz sergi, 1 Mart’a kadar Turan Bahadır Sergi Salonu’nda sanatseverleri bekliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı