REKLAMI GEÇ

Festivalin kapanış oyunu ‘3beş8 ve Diğer Şeyler’

Festivalin kapanış oyunu ‘3beş8 ve Diğer Şeyler’

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 31’incisini düzenlediği Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali, devam ediyor. 21 tiyatro grubunun katıldığı festivalin 24 Mayıs’ta sahnelenecek kapanış oyunu Birol Tezcan’ın yönetmenliğini yaptığı, Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun sahnelediği “3beş8 ve Diğer Şeyler” olacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Mayıs 2015 Cumartesi, 09:27

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 1984 yılından beri kesintisiz düzenlediği Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali tüm hızıyla sürüyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen “13” adlı oyun ile 16 Mayıs’ta perdelerini açan Amatör Tiyatro Festivali’ne yurt içinden Muğla, Bolu, Hatay, Kocaeli, Konya, Mersin, Van, İstanbul ‘dan 2, İzmir’den 3 ve Denizli 3 grup katılıyor. Festivale yurt dışından ise Azerbaycan, Bulgaristan , Gürcistan, Kosova, İran ve KKTC’den katılan gruplar oyunlarını sahneliyor.

Denizli merkezin yanı sıra Acıpayam, Tavas ve Çivril’de de sahnelenen oyunları vatandaşlar beğeniyle izliyor. Beş farklı atölye çalışmasının da yer aldığı festilave ünlü tiyatrocular Kemal Aydoğan, Onur Ünsal ve Volkan Yosunlu ile Prof. Dr. Tülin Şahin, Erkan Uyanıksoy, Elif Temuçin ve Sinan Küçüköz de söyleşileriyle renk kattı.

Toplam 21 tiyatro grubunun katıldığı ve tüm oyunların ücretsiz olduğu festivalin 24 Mayıs’ta sahnelenecek kapanış oyunu ise Pamukkale Üniversitesi Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de sergilenecek. Birol Tezcan’ın yönetmenliğini yaptığı, Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun sahnelediği “3beş8 ve Diğer Şeyler” adlı kapanış oyununa tüm vatandaşların davetli olduğu kaydedildi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin kültür ve sanatla daha yoğun buluşması için çaba harcamaya devam edeceklerini belirterek, yaklaşık 1 hafta boyunca tiyatro sanatının kalbinin Denizli’de attığını söyledi. Denizlilileri 24 Mayıs’taki kapanış oyununa davet eden Başkan Zolan, festival ile her geçen yıl tiyatronun Denizli’de daha da ilerlediğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı