REKLAMI GEÇ

Denizli Büyükşehir Belediyesi 4. Uluslararası Denizli Cam Bienali başlıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi 4. Uluslararası Denizli Cam Bienali başlıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin ilk “Cam Festivali” olma özelliği taşıyan Uluslararası Denizli Cam Bienali’nin 4.sü başlıyor. Birçok etkinliğin gerçekleşeceği festivalde, birbirinden ünlü cam ustaları performanslarını sergileyecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Nisan 2017 Perşembe, 15:22

Denizli Büyükşehir Belediyesi 4. Uluslararası Denizli Cam Bienali, 5-6-7 Mayıs 2017 tarihlerinde Karma Tasarım Atölyesi organizasyonu ile Eski Sümerbank binasında gerçekleşecek.

Bienalin gerçekleşeceği mekanının dokusuna uygun olarak kurgulanan bienal, bu sene “DÖNÜŞÜM” teması ile sanatseverlerle buluşacak.

Amerika, İtalya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, İsviçre ve Türkiye’den davetli sanatçıların konferans, panel, canlı cam gösterileri ve cam sergileri ile gerçekleşecek olan bienal, amatör ve profesyonel olarak cam ile ilgilenenlerin yanı sıra, camın şekillenip sanata dönüşmesini merak eden, camla tanışmak isteyen 7’den 70’e herkese açık ve ücretsiz olacak.

Türkiye’nin farklı illerinden de katılan ziyaretçiler, bienal süresince her gün 6 farklı sanatçının canlı cam gösterisini izleyebilecek, konferanslarla bilgilenip atölye çalışmalarına katılabilecek. Ayrıca bienal bünyesinde, Ömür Duruerk küratörlüğündeki Türk cam sanatçıları “Dönüşüm” karma cam sergisi ve Hakkı Dereköylü güzel sanatlar lisesi resim bölümü öğrencilerinin “Bence Cam” konulu resim sergisi, Prof. Mustafa Ağatekin küratörlüğünde Anadolu Üniversitesi cam bölümü karma cam sergisi de 5-15 mayıs tarihleri aralığında izlenebilecek.

Birçok profesyonel Türk cam ustasının şalümoda gerçekleştireceği cam gösterileri, Led ekranda kısa cam filmleri de akşam aktiviteleri içerisinde yer alacak.

5 Mayıs 09.30, 7 Mayıs 19.30 saatleri arasında 3 gün boyunca ziyaret edilebilecek olan bienalde sanatçıları izlemenin ve etkinliklerde yer almanın yanı sıra ziyaretçiler kendi cam boncuklarını yapabilecek ve cam bardak kazıma gibi önceki bienallerin gözbebeği olan etkinliklere de katılabilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı