REKLAMI GEÇ

Taş Heykel Kolonisi başlıyor

Taş Heykel Kolonisi başlıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kömürcüoğlu Mermer tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenecek “Kömürcüoğlu Uluslararası Taş Heykel Kolonisi” 5 Haziran’da başlıyor. 47 ülkeden 164 sanatçının 232 proje ile başvuruda bulunduğu koloni 7 Temmuz’da sona erecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Haziran 2017 Perşembe, 13:40

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kömürcüoğlu Mermer tarafından bu yıl 7’ncisi gerçekleştirilecek Kömürcüoğlu Uluslararası Taş Heykel Kolonisi 5 Haziran- 7 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Bu yıl 7’incisi düzenlenecek heykel kolonisine 47 ülkeden 164 sanatçı 232 proje ile başvuruda bulunurken, koloni jürisinin yaptığı değerlendirme sonucu organizasyona 5 farklı ülkeden 7 heykeltıraşın katılacağı ifade edildi.

Türkiye, İtalya, Ukrayna, Çin ve Tayvan olmak üzere 7 sanatçının katılacağı Uluslararası Taş Heykel Kolonisi 5 Haziran’da Korucuk Mahallesi’ndeki Kömürcüoğlu Mermer’de başlayacak. Kolonide sanatçılar 1 ay boyunca çalışacak, bu süre zarfında isteyen herkes alanda çalışmaları yakından izleyebilecek. 2011 yılından beri düzenlenen Kömürcüoğlu Uluslararası Taş Heykel Kolonisi’ne bugüne kadar 17’si Türk, 37’si yabancı olmak üzere toplam 54 heykeltıraş ve 4 ressamın katıldığı ifade edildi.

DENİZLİ TANITIMINA KATKI
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kömürcüoğlu Mermer ile birlikte düzenledikleri koloniye olan ilginin her geçen yıl artarak devam ettiğini belirterek, organizasyonun Denizli’nin tanıtımına da katkı yaptığını söyledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin her zaman sanata ve sanatçıya sahip çıktığını ifade eden Başkan Zolan, bu yıl 7’ncisi düzenlenecek koloniye emeği geçen herkese teşekkür ederek, Denizlilileri etkinliğe davet etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı