REKLAMI GEÇ

Denizli DT’den 3 oyun

Denizli DT’den 3 oyun

Denizli Devlet Tiyatrosu yeni sezon oyunlarıyla Denizli halkını buluşturmaya devam ediyor. 18-19 Kasım ile 25-26 Kasım tarihlerinde 3 ayrı oyunu sahneleyecek olan Denizli DT, İzmir ve İstanbul Devlet Tiyatroları’nın oyuncularını ağırlayacak. Özellikle Purnina ve Sırlar Ormanı, tiyatro tutkunu çocuklara unutamayacakları anlar yaşatacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Kasım 2016 Çarşamba, 12:48

Denizli Devlet Tiyatrosu, 18-19 Kasım tarihlerinde Gölge Ustası, 25-26 Kasım tarihlerinde ise Purnima ve v Sırlar Ormanı ile İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı sahneleyecek.

denizli-devlet-tiyatrosu-denizli-dt-3-oyunu-2

GÖLGE USTASI
18 Kasım Cuma ve 19 Kasım Cumartesi günleri İzmir Devlet Tiyatrosu oyuncuları Gölge Ustası oyunu ile Denizli’ye geliyor. Cuma günü 20.00’de ilk perdeyi açacak olan İzmir DT, Cumartesi günü de 14.00 ve 20.00’de iki kez daha sahne alacak.

Yeşim Dorman ve Yıldırım Türker’in yazdığı, Levent Niş’in yönettiği Gölge Ustası, 16 yaş ve üzeri seyirciler için tavsiye ediliyor. Oyunda, geçmişe gömülen bir sır, birbirlerine ve o sisli geçmişe tutsak bir aile, onlara geleceğin kapılarını aralamak, umut aşılamak isteyen bir yabancının konu ediliyor.

ÇOCUKLAR BU OYUNU KAÇIRMAYIN
İstanbul Devlet Tiyatrosu oyuncularının sahneleyeceği Purnima ve Sırlar Ormanı tiyatrosever çocuklar için kaçırılmaz bir fırsat sunuyor. 25 Kasım Cuma günü 11.00 ve 14.00, 26 kasım Cumartesi günü de 14.00’de sahnelenecek olan Purnima ve Sırlar Ormanı, 6 yaş üzerindeki çocuklar için tavsiye ediliyor.

denizli-devlet-tiyatrosu-denizli-dt-3-oyunu-3

Güzeller güzeli Hint prensesi Purnima’nın, Wenteka Dağları’nın ardındaki Indra Nehri’nin suyundan içerek sonsuz güzelliğe kavuşulabileceğini öğrenmesiyle başlayan hikaye, çocukları keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. Yollara düşen ve sırlarla dolu ormandan geçerek Indra’ya ulaşmaya çalışan Purnima’nın bu yolculuk sırasında bir sürü hayvan dostu olur, onlardan bir sürü ibret hikâyesi dinler ve sonunda Indra Nehri’ne ulaşır.

denizli-devlet-tiyatrosu-denizli-dt-3-oyunu-2

İKİNCİ DERECEDEN İŞSİZLİK YANIĞI
Denizli DT’nin ev sahipliği yapacağı ve İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun oyuncularının sahneye taşıyacağı İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı tanıdık bir hikayeyi barındırıyor. 25-26 Kasım tarihlerinde saat 20.00’de sahnelenecek olan oyunda, Türkiye’nin krize sürüklendiği Anayasa kitapçığı fırlatma hikayesinin yaşandığı dönemde askerden dönen birin işe girebilmek için yaptıkları, çabaları ve karşılaştıklarını anlatan bir kara komedi sahneleniyor.

Oyunlar, Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı