REKLAMI GEÇ

Denizli film, belgesel ve dizilerin platosu gibi

Denizli film, belgesel ve dizilerin platosu gibi

Denizli, film platosu gibi. Bugüne kadar çok sayıda film Denizli’den beyaz perdeye aktarılırken, bunlardan en yenisi 2 Mayıs’ta gösterime girecek olan ise 10. Köy Teyatora…

/ DENİZLİHABER / 12 Nisan 2014 Cumartesi, 18:13

BÜŞRA KURU

Denizli, yerli film yapımcılarının gözde mekanlarından biri olma özelliğini koruyor. Bazı filmlerin konusu Denizli’de yaşanmış olaylardan seçilirken, Ege şivesi de bu filmlerin vazgeçilmezlerinden olarak dikkati çekti.

Bu arada Denizli, Hollywood yapımı bir filme de ev sahipliği yaptı. Geçen yıl vizyona giren Hayalet Sürücü-2 filminin bazı sahneleri Pamukkale’deki Hierapolis Antik Kenti’nde çekildi. Yapımcısı Bennet Walsh olan bu filmde Nicolas Cage’nin başroldeydi.

İŞTE O FİLMLER
Abdülkadir Ceylan’ın yönettiği “Elindedir Bağlama” filminde başrollerini Aytaç Ağırlar ve Ececan Gümeci’nin paylaştı. Bu film Acıpayam ilçesinde çekildi.

Denizli’de çekilen bir başka yerli yapım Zeynep Tor’un yönettiği Çözde Al Mustafa Ali filmiydi. Çardak ilçesinde çekilen bu filmin başrol oyuncaları Mehmet Özgür ve Nazan Ersan’ın oldu.

Neslihan Kaptanoğlu’nun yönettiği, başrollerini Murat Ünalmış ve Burcu Canbaş paylaştığı fantastik gerilim türü Berzah filmi, Çardak ve Çal ilçeleri ile Baklan’ın Boğaziçi beldesinde çekildi.

Ahmet Sönmez’in yönettiği, başrollerinde Güngör Varlı, Züleyha Karyağdı, Gül Ayşe Gündoğmuş’un oynadığı Acı ve Kin filmi, Çivril ilçesinde çekildi.

1974 yılı yapımı Askerin Dönüşü filmi, Denizli merkezdeki Sırakapılar Mahallesi, Bayramyeri ve Kiremitçi Mahallesi’ndeki Namık Kemal İlkokulu’nda çekildi. Zeki Öktem’in ses getiren filmlerinden biri olarak kabul edilen Askerin Dönüşü’nde Türk sinemasının unutulmaz isimleri Kadir İnanır ve Selma Güneri başrol oyuncusuydu.

VALİ YAZICIOĞLU’NU ANLATAN FİLM

Son görev yaptığı il Denizli olan ve Ankara’ya giderken temelli yakınlarında geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Vali Recep Yazıcıoğlu’nun yaşamından kesitler sunan “Vali” filmi de Denizli’de çekildi. Yazıcıoğlu’nu Erdal Beşikçi’nin canlandırdığı bu filmi Çağatay Tosun yönetti.

EN YENİSİ 10. KÖY TEYATORA

Denizli’de son olarak çekilen film ise 2 Mayıs’ta gösterime girecek olan 10. Köy Teyatora filmiydi.
Masum ve temiz kalpli insanların yaşadığı, şirin, komik ve henüz yalanın keşfedilmediği bir köyün konu edildiği bu filmde Necmi Yapıcı, Tanju Tuncel, Selçuk Uluergüven, Fırat Albayram ve Alican Aytekin başlıca rolleri paylaşan isimler. Filmin yönetmenliğini Bahadır Abşin üstlendi.

TARTIŞILAN FİLM EĞRETİ GELİN

Atıf Yılmaz’ın yönettiği, Nurgül Yeşilçay, Onur Ünsal, Müjde Ar, Fikret Hakan, Füsun Demirel ve Metin Akpınar’ın rol aldığı Eğreti Gelin filmi ise, konusu Denizli’de geçtiği ifade edilen bir film. Konusu gereği hayli tartışma yaratan bu film, televizyonlarda da defalarca gösterildi.

BELGESELLER

Yapım ve yönetmenliğini Meryem Doğan’ın yaptığı Beyaz Düş Pamukkale, Denizli’yi tanıtan belgesel yapım olarak dikkati çekti. Belgeselin çekimleri, beyaz travertenleriyle tüm dünyada tanınan Pamukkale ile Kırmızısu travertenleri ve termal kaynakların bulunduğu Karahayıt’ta çekildi.
Denizli’nin en çok turist çeken yörelerinden olan Laodikiya ve Hierapolis bir başka belgesel Antik Film’e ev sahipliği yaptı.

DİZİ FİLM

Al Fistanlım Gaytanlım, Kızılcabölük beldesinde çekilen dizi film olarak anılarda kaldı. Tolga Çetin’in yönettiği dizide, ana karakter oyuncuları Cengiz Okuyucu, Recep Çevdar, Burhan Yıldız, Ümit Kaplan Erhan Garip idi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı