REKLAMI GEÇ

Kömürcüoğlu Uluslararası Taş Heykel Kolonisi, 7. yılda 7 sanatçı ile başladı

Kömürcüoğlu Uluslararası Taş Heykel Kolonisi, 7. yılda 7 sanatçı ile başladı

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kömürcüoğlu Mermer tarafından bu yıl 7.düzenlenen “Kömürcüoğlu Uluslararası Taş Heykel Kolonisi”, 7 heykeltıraşın katılımıyla başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Haziran 2017 Pazartesi, 16:48

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kömürcüoğlu Mermer tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen “Kömürcüoğlu Uluslararası Taş Heykel Kolonisi” başladı.

Türkiye, İtalya, Ukrayna, Çin ve Tayvan olmak üzere 5 ülkeden 7 sanatçının katıldığı Uluslararası Taş Heykel Kolonisinin başlaması dolayısıyla basın toplantısı düzenlendi. Kömürcüoğlu Mermer’de düzenlenen toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu, davetliler ve sanatçılar katıldı.

Kömürcüoğlu Uluslararası Taş Heykel Kolonisi’nin 7’ncisini düzenlemekten duydukları mutluluğu dile getiren Nihat Kömürcüoğlu, “Bu yıl 100’ün üzerinde sanatçı 200’e yakın projesini bize gönderdi. Biz o projelerden heykellerimizi seçtik. Bu yıl da Türkiye, İtalya, Ukrayna, Çin ve Tayvan’dan 7 sanatçımızı davet ettik” dedi.

ÖNEMLİ BİR PROJE
Başkan Zolan ise, etkinliğin asıl kahramanının Nihat Kömürcüoğlu olduğunu belirterek, “2011 yılında başlattıkları ve 2014’de de Büyükşehir olarak dahil olduğumuz heykel kolonisini dünyanın birçok ülkesinden gelen sanatçılarımızla birlikte sürdürüyoruz. Bu şehre Alah’ım sonsuz lütuf ve güzellikler vermiş. Bunların üzerine artılar katmak için, güzelliklerimizi değerlendirebilmek ve geleceğe bir şeyler bırakabilmek adına gece gündüz çalışıyoruz. Heykel kolonisi Denizli ve Denizli mermerinin tanıtımı açısından önemli bir proje” dedi.

KÜLTÜR VE SANAT KENTİ DENİZLİ
Kömürcüoğlu Taş Heykel Kolonisi’nin geleceğe eserler bırakarak devam ettirildiğini hatırlatan Başkan Zolan, “Bu yıl da burada ortaya güzel eserler çıkacak. Şehrimizin muhtelif yerlerinde çıkan eserleri daha önce de sergilediğimiz gibi vatandaşlarımızla, sanatseverlerle buluşturacağız. Sanatla kültürle iç içe olan bir şehiriz. Belediye olarak da buna en üst seviyede destek oluyoruz. Bu etkinliklerimizi inşallah sürdüreceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

7 TEMMUZ’DA SONA ERECEK
Kömürcüoğlu Uluslararası Taş Heykel Kolonisi 5 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Korucuk Mahallesi’ndeki Kömürcüoğlu Mermer’de başlayan kolonide sanatçılar 1 ay boyunca çalışacak, bu süre zarfında isteyen herkes alanda çalışmaları yakından izleyebilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı