REKLAMI GEÇ

Denizli Otizm Derneği’nden “Erişiyorsam Varım” sergisi

Denizli Otizm Derneği’nden “Erişiyorsam Varım” sergisi

Otizm Derneği tarafından engellilerin hayata tam katılımını sağlamak için Türkiye’den 8, İsveç’ten de 14 engellinin yaşam hikayesinin ele alındığı ‘Erişiyorsam Varım’ isimli resim sergisinin açılışı yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mayıs 2017 Cumartesi, 10:52

Deniz TOKAT /(DHA)
Denizli’de engellilerin aktif hayatta yer almasını sağlamak amacıyla Zaferiye Abalıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi Sergi Salonu’nda ‘Erişiyorsam Varım’ sergisi düzenledi.

Türkiye’den 8, İsveç’ten de 14 engellinin portresinden oluşan sergide farklı yaş ve engelli guruplarından bireylerin hayatlarını konu alan portreler yer aldı. Sergi öncesinde İsveç Başkonsolosluğu Kültür Ateşesi Suzi Erşahin, proje koordinatörü Sevgi Çiçek Hilton ve Denizli Otizm Derneği Başkanı Dudu Karaman, ‘Hayata Eşit katılım Mümkün’ konulu panel düzenledi.

Panelin ardından serginin açılışı, İMKB Mesleki ve Teknik Eğitim Lisesi kız öğrencileri tarafından işaret diliyle şarkı söylenerek yapıldı. Bu sırada minik bir down sendromlu kız, öğrencilerin arasına girerek dans etti.

İsveç Başkonsolosluğu Kültür Ateşesi Suzi Erşahin, İsveç’in ve İsveç Enstitüsü’nün düzenlenen sergiyi desteklediğini, serginin İsveç’ten Türkiye’ye hazır olarak geldiğini ve Türkiye’nin birçok noktasında sergiyi açmak istediklerini söyledi.

Denizli Otizm Derneği Başkanı Dudu Karaman, dernek olarak proje ortaklığı görevini yürüttüklerini, sergide ise engelli bireylerin portrelerinin yer aldığını belirterek, “Sergi engelli bireylerini hayata tam katılımını destekliyor. Engellikle ilgili hep yardım temelli hareket ediliyor. Aslında bunların hak temelli bir mücadele olması gerekiyor. İsveç engelli hakları ve hayata katılım noktasında mesafe kat etmiş bir ülke. Bu anlamda İsveç’le işbirliği yapmak bizim için de son derece sevindirici” dedi.

Sergi 15 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı