REKLAMI GEÇ

Denizli tiyatro festivaliyle coşacak

Denizli Belediyesi, bu yıl 23. gerçekleşecek Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali için hazırlıklarını tamamladı. Festivale, 6’sı yabancı olmak üzere 18 tiyatro gurubu katılarak Denizlilileri tiyatroyla coşturacak.

/ DENİZLİHABER / 21 Mayıs 2007 Pazartesi, 00:00

Denizli Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün organize ettiği 23. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali için 11’i yurt dışından 51’i çeşitli illerden olmak üzere 62 grup başvuruda bulundu.

Aralarında akademisyenlerinde bulunduğu 5 farklı kurumdan oluşan Festival Seçici Kurul’u, oyunları teker teker inceleyerek hangi oyunların festivalde yer alacağına karar verdi. Buna göre, Almanya, Gürcistan, Yunanistan, Nahçıvan, Azeybaycan ve Kosova’dan 1’er tiyatro grubu, ülke içinde ise Çeşme, Ordu, Salihli, Antakya, Isparta, Kocaeli, Antalya, Muğla, Ankara ve Denizli’den 12 tiyatro grubu festivalde yer alacak.

25 Mayıs’ta başlayacak festivalde, oyunlar Belediye Sanat Merkezi, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu, Ziya Tıkıroğlu Açık Hava Tiyatrosu, PAÜ kongre Merkezi ve açık alanlarda sahnelenecek.

Denizli Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nuray Karayel, bu yılki amatör tiyatrolar festivalinde çocuklardan büyüklere herkese tiyatro izlettireceklerini söyledi. Kentin tanıtımında festivallerin önemli rol oynayacağını kaydeden Karayel, ‘Denizli’ye gelen tüm misafirleri en iyi şekilde ağırlayacağız. Buradan ayrıldıklarında her biri kentin gönüllü elçisi olacaklar. Denizli ise tiyatroya doyacak’ dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı