REKLAMI GEÇ

DENİZLİ’DE ŞİİR COŞKUSU

DENİZLİ’DE ŞİİR COŞKUSU

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ilk kez düzenlediği “Yaren Şairler Şöleni” yapıldı. Şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Kasım 2015 Pazar, 14:21

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Yaren Şairler Şöleni gerçekleştirildi. Türk edebiyatına yeni şiir ve şairler kazandırmak, genç şairleri yeni eserler üretmeye teşvik etmek ve ülkenin isim yapmış şairlerini bir araya toplayarak tanışma ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla ilk kez düzenlenen Yaren Şairler Şöleni, Türkiye’nin tanınmış şairlerinin kentteki 19 lisede öğrencilerle buluşması ile başladı.

denizli-de-siir-coskusu-ic-1

Konferanslar, şiir dinletileri ve kitap imza etkinliklerinin düzenlendiği şölen Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan “Yaren Şairler Şöleni ve Ödül Töreni” ile son buldu.

denizli-de-siir-coskusu-ic

Gecede ilk olarak Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Şairleri Topluluğu tarafından organize edilen şiir yarışmasının ödülleri verildi. Dereceye giren şiirlerini okuyan yarışmacılardan Nihat Malkoç birinci, Talat Ülker ikinci ve Ali Altınlı ise üçüncü oldu. İhsan Gürbüz, Kenan Yavuzaslan ve Sevim Yakıcı’nın mansiyon aldığı yarışmada Tunahan Sarı’nın eseri övgüye değer bulunurken, ödüller protokol üyeleri tarafından eser sahiplerine verildi.

denizli-de-siir-coskusu-ic-2

ŞAİRLER 15 BİN ÖĞRENCİ İLE BULUŞTU
Ödül töreninin ardından konuşan Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, iki gün boyunca süren şölen kapsamında Türkiye’nin çok değerli şairlerinin 19 lisede 15 bine yakın öğrenci ile buluştuğunu, ayrıca iki ayrı yerde de konferans verildiğini söyledi. Şiir dinletileri ve çeşitli etkinliklerin düzenlendiği şölenin galasını yaptıklarını anlatan Gökoğlan, “Belediye olarak altyapı ve diğer belediyecilik hizmetlerini yapıyoruz ve yapmayı da sürdüreceğiz. Ancak bu ve benzeri sosyal ve kültürel hizmetlerimiz de hızlı bir şekilde devam edecek. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu şöleni sürdüreceğiz” dedi.

denizli-de-siir-coskusu-ic-3

BAKİLER ŞİİR OKUDU
Konuşmanın ardından Türkiye’nin önde gelen şairleri sahneye çıkarak şiirlerini okudu. Şölenin onur konuğu olan Yavuz Bülent Bakiler’in de sahneye çıkarak eserlerini okuduğu gecede, Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu da bir gösteri sundu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte beğeniyle dinlenilen şairler uzun süre alkışlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı