REKLAMI GEÇ

Uzak diye gitmedi katliamdan kurtuldu

Uzak diye gitmedi katliamdan kurtuldu

Eğitimci ve karikatürist Mehmet Selçuk, Sivas’ta 23 yıl önce yaşanan katliamda yaşamını yitiren aydınları çizdiği bir karikatürle anarken, yaşanan acıyı yüreğinde hissettiğini belirtti ve “Aslında ben de o gün orada olacak ve sergi açacaktım. Uzak diye gitmemiştim” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Temmuz 2016 Cumartesi, 13:41

Bugün Sivas Katliamı’nın 23’üncü yıldönümü. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nce, 2 Temmuz 1993’te düzenlenen Pir Sultan Abdal Şenlikleri dolayısıyla Sivas’ta bulunan yazar, ozan ve sanatçıların kaldığı Madımak Oteli radikal İslamcılar tarafından ateşe verilmiş, bu olayda 2 gösterici ile birlikte 37 kişi hayatını kaybetmişti.

KARİKATÜRLE ANDI
Eğitimci ve karikatürist Mehmet Selçuk, Sivas Katliamı’nın yıldönümünde, yitirilen canları çizdiği bir karikatürle andı. Madımak’ta hayatını kaybedenler arasında bulunan karikatürist Asaf Koçak’ın arkadaşı olduğunu, bu karikatürle dostunu ve hayatını kaybeden aydınları andığını belirten Selçuk, karikatürdeki kitabın aydınları, kibritlerin ise katliamı gerçekleştiren yobazları ifade ettiğini söyledi.

“BEN DE ORADA OLACAKTIM”
Bu arada, katliamın yaşandığı Pir Sultan Abdal Şenlikleri ile ilgili anekdotu Denizlihaber.com ile paylaşan Mehmet Selçuk, “O gün ben de orada olacaktım. O dönem Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı olan Ali Balkız yakın arkadışımdı. Beni de davet etmişti Sivas’a. Gitseydim karikatür sergisi açacaktım. Ama uzak diye gitmemiştim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı