REKLAMI GEÇ

Denizlili ressama Romanya’dan ödül

Denizlili ressama Romanya’dan ödül

Denizlili ressam Orhan Güler, Romanya’da düzenlenen Internatıonal Festıval Of Portraıts resim yarışmasında önemli bir derece elde etti. Yarışmaya Emil Cioran’un portesi ile katılan Ressam Orhan Güler birincilik elde ederek, Denizli’nin gururu oldu.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 10 Nisan 2016 Pazar, 16:16

Sarayköy’de yaşayan Ressam Orhan Güler, uluslararası yarışmalardan elde ettiği ödüllerine bir yenisini daha ekledi. Engelliler için düzenlediği resim sergisinde hiçbir resminin satılmamasının ardından hayal kırıklığına uğradığını söyleyen Ressam Orhan Güler, resim çalışmalarını bırakmaya karar verdiği an müjdeli bir haber geldiğini belirtti.

Romanya’da gerçekleştirilecek Internatıonal Festıval Of Portraıts yarışmasına Güler Kumru ile birlikte Türkiye’den davet edilen iki ressamdan biri olan Orhan Güler, konsepte uygun olarak Romanya’nın 13 önemli isminin resmini sulu boya tekniği ile çizerek gönderdi.

Yarışmanın ardından müjdeli haberi alan Ressam Güler, Romanya’da dereceye girdiğini ve büyük ödülün sahibi olduğunu belirtti. Ressam Güler’in filozof, deneme yazarı ve tanınmış 20. Yüzyıl retorik sentezcisi olan Emil Cioran’un portresi yarışmanın birincisi oldu.

Türkiye’den tek ödül sahibi olan Ressam Güler, “Resim sergisinin ardından umudum gerçekten kırılmıştı. Artık resim yapmamaya karar vermişken böyle bir ödül beni mutlu etti. Romanya’da derece aldım. Dereceye giren resimler için ise müze oluşturulacak ve orada sergilenecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı