REKLAMI GEÇ

Destan Halk Dansları’ndan muhteşem gösteri

Destan Halk Dansları’ndan muhteşem gösteri

Destan Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, kuruluşunun 8. yıldönümünü muhteşem bir gösteri ile kutladı. Uzun süredir hazırlandıkları “Altı masal üstü gerçek” adlı dans gösterisi ile sahne alan Destan dansçıları, davetlileri tam anlamıyla büyüledi. Destan Sanat Yönetmeni Türker Esmer, gösterinin sonunda coşkuyu zirveye taşıyan müjdeyi verdi, Dünya Halk Dansları yarışmasında Türkiye’yi Destan’ın temsil edeceğini açıkladı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 14 Haziran 2016 Salı, 08:55

Destan Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, kuruluşunun 8. yıldönümünü Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği muhteşem gösteri ile kutladı. “Altı masal üstü gerçek” adlı 2 saatlik dans gösterisi davetlilere uzun süre unutamayacakları anlar yaşattı.

denizli-destan-halk-danslari-8-kurulus-yildonomunu-kutladi-1

Keloğlan ve Bal kızın hikayesinin anlatıldığı ve 120 dansçının yer aldığı gösteride sahne ışıklandırmasından dansçıların kostümlerine kadar her şey kusursuzdu.

denizli-destan-halk-danslari-8-kurulus-yildonomunu-kutladi-2

UZUN SOLUKLU BİR ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ
Gösterinin sanat yönetmenliğini Türker Esmer ve Özge Sel üstlendi. Koreografiyi Türker Esmer hazırladı, sahne koordinatörlüğü Teoman Canbay, Ferhat Özlü yaptı. Seslendirmede Gökhan Erciş’in görev yaptığı unutulmaz gösteri öncesi dansçıları yöre eğitmenleri Türker Esmer, Özge Sel, Ömer Sel ve Didem Temoçin hazırladı.

denizli-destan-halk-danslari-8-kurulus-yildonomunu-kutladi-3

DANSÇILAR BÜYÜLEDİ
Gösterinin ilk bölümünde Fethiye, Silifke, Bursa ve Balkan oyunları sahnelendi, ikinci perde de ise Zeybek, Van, Roman, Artvin, Trabzon oyunları sergilendi. Kendilerini hayal dünyasının en pırıltılı anlarına taşıyan gösteriyi büyük bir keyifle izleyen davetliler, Destan’ın dansçılarını uzun süre ayakta alkışladı.

denizli-destan-halk-danslari-8-kurulus-yildonomunu-kutladi-4

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR
Yaklaşık 2 saat süren ve davetlilerin her saniyesinden büyük keyif altığı gösterinin finali de nefes kesti. “Altı masal üstü gerçek” adlı gösterinin sonunda Destan Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Sanat Yönetmeni Türker Esmer, her zaman yanlarında olan Destan dostlarına plaketle teşekkür etti.

denizli-destan-halk-danslari-8-kurulus-yildonomunu-kutladi-11

MÜJDEYİ TÜRKER ESMER VERDİ
En az gösteri kadar ilgi çeken ve sevinç yaratan müjdeyi de Sanat Yönetmeni Türker Esmer verdi. Esmer, ekim ayının son haftasında gerçekleştirilecek olan Dünya Halk Dansları Yarışması’nda Denizli’yi ve Türkiye’yi Destan Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin temsil edeceğini açıkladı.

denizli-destan-halk-danslari-8-kurulus-yildonomunu-kutladi-6

Bu haber de davetliler ve dansçılar tarafından uzun süre alkışlarla kutlandı.

denizli-destan-halk-danslari-8-kurulus-yildonomunu-kutladi-8

Destan yeni sezon kayıtlarına Eylül ayında başlayacak.

İRTİBAT İÇİN:
ADRES: Çamlaraltı Mahallesi Kınıklı Caddesi NO: 12 (Beltaş karşısı)
Tel:0 258 213 00 41
www.denizlidestan.com

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı