REKLAMI GEÇ

Egeli tiyatrocular Denizli’de buluştu

Egeli tiyatrocular Denizli’de buluştu

Kıyı Ege ve İç Ege Tiyatrolar Birliği üyeleri Denizli’de buluştu. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde dostluk ve sanat için bir araya gelen gruplar, Genç Denizli Tiyatro Kulübü’nün ilk kez sahneye koyduğu “Taziye” oyununu izledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Eylül 2014 Cumartesi, 12:31

Kıyı Ege ve İç Ege Tiyatrolar Birliği üyeleri dördüncü buluşmasını Denizli’de gerçekleştirdi. İzmir, Fethiye ve Milas’ın ardından Kıyı Ege ve İç Ege Tiyatrolar Birliği üyeleri Denizli’de dördüncü kez bir araya geldi. 30’un üstünde Egeli tiyatro grubunun katıldığı buluşmaya Denizli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği yaptı.

Atölyelerden söyleşilere, sokak gösterilerinden sahne oyunlarına
birçok etkinlik düzenleyen birlik üyeleri, Karşıyaka Belediye Tiyatrosu tarafından düzenlenen oyunculuk atölyesine katıldı. Gruplar daha sonra Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Semih Çelenk’in “Tiyatronun Bereketli Toprağı; Ege” konulu söyleşisini izledi.

denizli-genc-tiyatro-ic-1

Denizli Valiliği önünden Delikliçınar Meydanı’na kadar düzenlenen korteje katılan Kıyı Ege ve İç Ege Tiyatrolar Birliği üyeleri, daha sonra Delikliçınar Meydanı’nda “Gazze’de İnsan Olmak!” konulu sokak gösterisi sundu.

Kıyı Ege ve İç Ege Tiyatrolar Birliği hakkında bilgi veren Birlik Koordinatörü Metin Güler, 40’a yakın grubun oluşturduğu bir birlik olduklarını belirtti. Genç Denizli Tiyatro Kulübü’nden sonra Denizli ile farklı bir bağ oluşturduklarını kaydeden Güler, “Bu buluşmanın çok özel olduğuna inanıyoruz. Bir belediyede, hem Şehir Tiyatrosu, hem de Genç Denizli Tiyatrosu ile yana yana kardeş olması çok özel. Umarım bu diğer belediyelere de örnek olur” dedi.

Meclis Başkan Vekili Değirmenci ise, “30 yıldır Amatör Tiyatrolar Festivali’nin yaptık. Festivale başlamak güzel ama daha güzeli sürdürülebilir olması. Burada sadece yöneticilerin iradesinden ziyade halkın katılımının da olması etkili. Bugüne kadar ne yaptıysak halkımızın katılımı, onların isteğiyle yaptık” diye konuştu.

denizli-genc-tiyatro-ic

Tiyatrocular “Taziye”de buluştu

Programın akşamki bölümünde ise sanatçılar, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından gençlerin tiyatroya ilgilisini artırmak için kurulan Genç Denizli Tiyatro Kulübü’nün yeni sezon açılışındaki “Taziye” adlı oyunu Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda birlikte izledi. Yönetmenliğini Hakan Kurt’un yaptığı Taziye’de “töre ve kan davası” teması ele alınırken, oyunda 17 genç tiyatrocu yer aldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci’nin de izlediği oyun tiyatro severler tarafından büyük beğeni topladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı