REKLAMI GEÇ

Epiktetos belgeseli Denizli’de çekilecek

Epiktetos belgeseli Denizli’de çekilecek

Antik Çağ’da Anadolu’da yaşamış ünlü filozoflardan biri olan Epiktetos’un yaşamı ve görüşleri belgesel film oluyor. Ekip, çekim için Denizli’yi film seti olarak seçti, Epiktetos, doğduğu Hierapolis’te anlatılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Kasım 2015 Perşembe, 13:34

Yönetmenliğini Umut Hacıfevzioğlu’nun yaptığı, gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık’ın senaryolaştırdığı ve yönetmen yardımcılığını üstlendiği “Kölelikten Filozofluğa: Epiktetos” adlı belgesel film Denizli’de çekilecek. Belgesel, M.S. 55 yılında Hierapolis’te doğan, filozof Epiktetos’u yaşamı ve görüşlerini anlatacak.

Çekimleri Kasım ayı içerisinde Denizli’de Hierapolis antik kentinde başlayacak olan belgeselin yapımcı ve yönetmeni Umut Hacıfevzioğlu, konu hakkında görüşlerini şöyle dile getirdi:

“Türkiye’de felsefe ve bu topraklarda yetişmiş filozoflar üzerine belgesel film çeken ilk ekibiz. Bugün çeşitli tv kanallarında gösterimde olan ‘Antik Çağ’da Tarsus ve Felsefe’ ile ‘Assos’ta Felsefe’ belgeselinden sonra şimdi de Denizli’de Hierapolisli Epiktetos’u belselleştiriyoruz. Başlattığımız bu çabayı yine felsefecilerin izini sürerek devam ettirmeyi amaçlıyoruz.”

Edinilen bilgiye göre, belgesel içinde, Çukurova Üniversitesi Felsefe Grubu Eğitimi ABD’den Yard. Doç. Dr. Mustafa Günay ile Pamukkale Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden Yard. Doç. Dr. Mehmet Ali Sarı’da Epiktetos üzerine görüş bildirecekler.

“Kölelikten Filozofluğa: Epiktetos” adlı belgesel filmin senaryosunu yazan gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık ise, “Yaşamını bir köle olarak sürdüren ve sonrasında azad edilen ama eğitimini tamamladığında önemli bir filozof olan Epiktetos belgesel filmi ile diğer çalışmalarımızda olduğu gibi, Anadolu’da felsefenin ve filozofların izini sürüyoruz. Antik çağda felsefenin yapıldığı ve filozofların yetiştirdiği kentlerde günümüzdeki izlerini takip ediyor, filozofların düşünce dünyasında bir gezinti yapıyoruz. Hayata, insana, insanın yarattığı değerlere nasıl bakıyorlardı? Üzerinde kafa yordukları, erdem, mutluluk, ahlak, doğa ve daha pek çok şey konusunda ne söylemişlerdi? İşte Epiktetos belgeseliyle de yine felsefi düşüncenin gelişmesine katkıda bulunan ve bilginin ışığını yayan filozofları tanıtmaya çalışıyoruz. Amacımız, felsefenin toplumsallık kazanmasına bir katkıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı