REKLAMI GEÇ

Epiktetos belgeselinin çekimleri tamamlandı

Epiktetos belgeselinin çekimleri tamamlandı

Pamukkale’deki antik kent Hierapolis’te antik çağda yaşayan filozoflardan Epiktetos’un belgesel filminin çekimleri yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2016 Perşembe, 09:55

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)
Antik Çağ’da Anadolu’da yaşamış filozoflardan Epiktetos’un yaşamı ve öğretisini anlatan Kölelikten Filozofluğa Epiktetos adlı belgesel filmin çekimleri Denizli’de antik Hierapolis kentinde yapıldı. Senaryosunu gazeteci yazar Uğur Pişmanlık’ın yazdığı, yapımcılığını Oruç Yurdaer ve Umut Hacıfevzioğlu’nun üstlendiği belgeselinin yönetmeliğini Umut Hacıfevzioğlu yaptı.

denizli-hierapolis-epiktetos-belgesellestirildi-1

Belgeselde M.S. 55 yılında antik Hierapolis kentinde dünyaya gelen stoacı filozof Epiktetos’un yaşamı ve öğretileri, Hierapolis’in tarihiyle birlikte anlatılıyor.

Belgeselin Türkiye’nin ve Denizli’nin tanıtımına katkı koyacağını söyleyen yapımcı ve yönetmen Umut Hacıfevzioğlu, “Dünyada felsefenin ortaya çıktığı coğrafya antik Anadolu coğrafyasıdır. Anadolu, düşünce tarihi, felsefe tarihi bağlamında eşsiz bir kültürel mirasa ev sahipliği yapıyor. Epiktetos, Roma Dönemi’nde, Hierapolis’te bugünün Pamukkale’sinde yaşamış, dönemin egemen felsefe ekollerinden biri olan Stoa felsefesinin iz bırakan düşünürlerinden biri. Hierapolis antik kenti ise UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi’ne alınan önemli bir bölge. Belgesel ülkemizin gerekse de Denizli’nin tanıtımına katkıda bulunacaktır” dedi.

denizli-hierapolis-epiktetos-belgesellestirildi-2

Belgeselde Denizli Edebiyat Dostları Tiyatrosu oyuncusu Süleyman Zencir, filozof Epiktetos’u; Epiktetos’un görüşlerini kitaplaştıran öğrencisi Arrianus’u da Uğur Pişmanlık canlandırdı. Belgeselin önümüzdeki günlerde gösterime gireceği belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı