REKLAMI GEÇ

Ergun yeni şiir kitabını tanıttı

Ergun yeni şiir kitabını tanıttı

Denizlihaber.com kültür-sanat köşe yazarı, Şair ve Yazar Yaşar Oğuz Ergun, yeni çıkan ‘Yazar Boncuğu’ kitabı için imza günü düzenlendi.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 23 Aralık 2017 Cumartesi, 17:29

Halikarnas Kitapevi’nde düzenlenen imza günü ve söyleşide, Ergun, 9. kitabını çıkarmanın mutluluğunu okurlarıyla paylaştı.

Kalemi eline ilk olarak Amerikan Projesi’nde görev olarak başladığını belirten Ergun, “Yayalar üzerine bir biyografi yayımlamıştım 1984’de. Ama ne yazık ki elimde yok. Avrupa Konseyi Bilim Araştırması’nda görev aldığım yıllarda rapor yayımlamıştım. Ama edebi olarak ilk kitabım, 1993 yılında ‘Gülden Dengeleri’ adlı şiir kitabımdır. 1994 yılında ise ‘Tanrı’nın Oğlu’ isimli ilk romanı yayınladım” dedi.

Denizlihaber.com’da köşe yazarlığı yapan Yaşar Oğuz Ergun, Denizli’deki oluşumunu anlatırken, “Denizli Beşlisi içinde yer aldım. Köşe yazarları olan arkadaşlarımla birlikte yer aldığım bir oluşumdu. Biz kendimize ‘Son Kişotlar’ deriz hatta. Onlarla birlikte kaleme aldığım eserlerle gurur duyuyorum” dedi.

Kitabını imzalayan Yazar Ergun, geçen günlerde kaybettikleri Türk Sanat Musikisi Üstadı Orhan Şener için bir şiir okudu. Perşembe günü Denizlihaber.com’da yayınlanacak köşe yazısında Üstat Orhan Şener’i kaleme aldığını tüm katılımcılara duyurdu.

Söyleşi ile devam eden etkinlikte konuşan Şair Fatih Akça, “Şiiri konuşmak, yazmaktan daha zor. Hocamın eserleri, bizi kültürel anlamda ileri götürüyor. Toplumsal şairler genellikle ideolojisini öne çıkarırken, hocam, insanı merkez alarak yazmış” dedi.

Söyleşi ‘Toplumcu Sanat’ üzerine sohbet ile devam etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı