REKLAMI GEÇ

EVE’den geleneksel atölye sergisi

EVE’den geleneksel atölye sergisi

Denizli’de resim sanatının istikrarlı atölyesi EVE, geleneksel sergisiyle sanatseverlere merhaba dedi. 11 Nisan günü kapılarını açan serginin açılışını Yılmaz Kahraman, Mehmet Acar, Zeki Akakça ve atölye kurucusu Arife Yılmaz yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Mayıs 2018 Pazartesi, 11:06

Eve Sanat Atölyesi katılımcılarının eserlerinden oluşan 2017-2018 dönemi resim sergisi açıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonunda açılan sergide toplam 41 kadın kursiyerin yanı sıra 1 erkek ve 9 ergen ve çocuk kursiyerin resimleri yer aldı.

Yağlıboya tekniği ile hazırlanan 94 tablonun yanı sıra, ayrıca 4 adet pastel tekniği ile yapılmış resme sergide yer verildi.

Sergi katılımcıları ilginç aile kompozisyonları ile dikkat çekti. Üç nesil; anneanne, anne ve torun birlikte yaptıkları resimleriyle sergiye katılırken, ayrıca anne-kız iki ailenin de sergi katılımcısı olduğu görüldü.

EVE sergisi 11 Mayıs saat 18.00’de verilen kokteylle sanatseverlere açıldı. Sergi, öğrencilerin yaklaşık bir yıl boyunca yaptıkları atölye çalışması sonucu ortaya çıkan eserlerden oluşuyor. Çoğunlukla hobi amaçlı olarak resim yapanların çalışmaları sergide yer bulurken, neredeyse tamamı yağlıboya tekniği çalışmalardan oluşuyor.

Atölye kurucusu Arife Yılmaz’ın verdiği bilgiye göre EVE Atölye 13 yıldır faaliyette. Bu zaman içinde toplam 27 atölye sergisi hazırlanmış. Bu sergilerden 12’si Denizli’de açılırken, 15 sergi Antalya, Manisa, Aydın, Urla, Buca, Marmaris ve Muğla’da sanatseverlerle buluşmuş.

Arife Yılmaz tarafından yönetilen resim kursu, her yıl olduğu gibi bu yıl da çok katılımlı bir sergiyle sanatseverlerin karşısına çıktı. Sergi 11-17 Mayıs tarihleri arasında sanatseverlere açık kalacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı