REKLAMI GEÇ

Fahrettin Koyuncu’ya çocuk edebiyatı ödülü

Fahrettin Koyuncu’ya çocuk edebiyatı ödülü

Denizlili Şair Fahrettin Koyuncu, Mevlüt Kaplan Edebiyat Ödülleri Yarışmasında kazandığı üçüncülük ödülünü, İzmir Kitap Fuarı’nda düzenlenen törende aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Mayıs 2016 Pazar, 10:30

Özellikle çocuklar için yazdığı öykü ve şiir kitaplarıyla tanınan Denizlili şair, yazar Fahrettin Koyuncu, 19. Mevlüt Kaplan Edebiyat Ödülleri Yarışması’nda “Üçüncülük Ödülü” kazandı. Koyuncu, “8-12 Yaş Arası Çocuk Şiirleri” konulu yarışmaya “Gökyüzü Gülsün Bana” adlı dosyasıyla katıldı. Hüseyin Tuncer, Ahmet Özer, Öner Yağcı, Mehmet Yaşar Bilen ve Mevlüt Kaplan’dan oluşan seçici kurul tarafından yapılan değerlendirmede, Fahrettin Koyuncu’nun “Gökyüzü Gülsün Bana” adlı eseri üçüncülük ödülüne layık görüldü.

ÖDÜLÜNÜ FUARDA ALDI
Fahrettin Koyuncu, ödülünü 21. İzmir Kitap Fuarı’nda düzenlenen ödül töreninde aldı. Ödülünü eleştirmen İbrahim Oluklu’nun elinden alan Fahrettin Koyuncu, “Mevlüt Kaplan Edebiyat Ödülleri, ülkemizin seçkin ödül kurumlarından biridir. Bu yıl on dokuzuncusu yapılan yarışmaya on yıl önce de katılmış ve o yarışmada da ‘Samuray Saksağan’ Adlı dosyamla yine üçüncülük ödülü almıştım. Çocuk edebiyatı alanında da eserler veren biri olarak ‘Gökyüzü Gülsün Bana’ adlı çocuk şiirleri dosyamın bu yarışmada üçüncülük ödülüne değer görülmesi, beni çok sevindirdi” dedi.

Koyuncu, Mevlüt Kaplan Edebiyat Ödüllerinin çocuklar için daha güzel eserler ortaya koyma çalışmaları bakımından kendisine güç verdiğini belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı