REKLAMI GEÇ

Funda Güçkaya’nın eserleri görücüye çıktı

Funda Güçkaya’nın eserleri görücüye çıktı

Keçe Sanatçısı Funda Güçkaya’nın babası anısına düzenlediği ‘Keçe ve Ecoprint’ sergisi, sanatseverler ile buluştu.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 7 Nisan 2018 Cumartesi, 10:02

Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu, bambaşka bir sergiye daha ev sahipliği yaptı. Keçe Sanatçısı Funda Gürçkaya’nın babası anısına düzenlediği “Keçe ve Ecoprint” (Doğal Baskı) sergisi sanatseverler ile buluştu.

‘Geleneksel Keçe Sanatı ile Doğaya Geri Dönüş’ konsepti üzerine hazırlanan sergiye, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Vali Hasan Karahan’ın eşi Şule Meral Karahan ve sanatseverler katıldı.

78 eserin bulunduğu sergi, ülkemizde çok az sanatçı tarafından uygulanan doğal baskılar ile hazırlandı. Ecoprint, yün, ipek veya pamuklu gibi doğal ürünlerden imal edilmiş kumaşların veya keçenin yüzeyine, değişik çiçek ve yaprakların, form ve renklerini, sentetik kimyasallar kullanmadan doğal malzemeler ile aktarılma işlemi ile oluşturuluyor.

12 yıldır keçe ile uğraştığını belirten Funda Gürçkaya, keçeyi hayatının merkezine aldığını söyledi. Gürçkaya, “Son iki yıldır da ekoprint ile uğraşıyorum. Ekoprint tekniğini, keçe ile birleştirme ve sentezleme çalışması içerisindeyim. Bu serginin yaratılmasında, önemli bir etken olan insanlar, benim yalnızca bir kıvılcım olmamı sağlıyor. Bu kıvılcım alev aldı ise, destek olan sevdiklerimin, bu ateşi körüklemesindendir” diye konuştu.

Serginin, diğer sergilere nazaran çok farklı bir havası olduğunu belirten Kaymakam Şükrü Görücü, “Bu konsepti Denizli’de ilk defa görüyorum. Hepsi birbirinden güzel. Funda Hanım, bizi böyle bir sergi ile buluşturduğu için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Keçe ile ekoprintin sentezlendiği bu sergi, 13 Nisan’a kadar sanatseverler ile buluşmayı bekliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı