REKLAMI GEÇ

HEYKEL KOLONİSİ’NDE MESAİ BAŞLADI

HEYKEL KOLONİSİ’NDE MESAİ BAŞLADI

Denizli’de düzenlenen ve bu yıl altıncısı gerçekleşen Kömürcüoğlu Uluslararası Taş Heykel Kolonisi 2 Mayıs’ta başladı, bir ay boyunca devam edecek. Taş Heykel Kolonisinde bu kez sekiz ülkeden 8 sanatçı işbaşı yaptı. Türk sanatçı olarak Kadriye İnal’ın yer aldığı koloni 31 Mayıs tarihinde yapılacak kapanış kokteyli ile son bulacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Mayıs 2016 Perşembe, 11:18

Bu yıl 6. kez programlanan Kömürcüoğlu Uluslararası Taş Heykel Kolonisi, yeniden toplandı. 2 Mayıs’ta sanatçıların işbaşı yaptığı koloniye Amerika Birleşik Devletleri’nden Sequoyah Aono, Romanya’dan Ana Maria Negara, Ukrayna’dan Serhii Sbitniev, İspanya’dan Pedro Ania, İsviçre’den Cinzia Susanne, Gürcistan’dan Jhon Gogaberishvili, İtalya’dan Adriano Ciarla ve Türkiye’den Kadriye İnal katıldı.

Kömürcüoğlu Taş heykel Atölyesinde gerçekleşen 6. koloni buluşmasında sekiz ayrı eser üretilecek. Eserler koloni sonunda Atölye koleksiyonuna bırakılacak.
Koloniye bu yıl başvurusu kabul edilen sanatçılardan Adriano Ciarla 4. kez, Sequoyah Aono 2. kez ve Kadriye İnal 2. kez katılan sanatçı oldu.

Koordinasyon ve denetim çalışmalarını Heykeltraş Ali Dirier’in yaptığı koloni, yontu çalışmalarının yanı sıra çeşitli gezi programlarını kapsıyor. Hafta sonlarını çevredeki kültürel gezi güzergahlarına ayıran koloni yönetimi, Aphrodosoas, Hierapolis, Laodikeia ve Tripolis gibi nispeten yakın antik kentlere geziler düzenliyor.

Tema olarak, eski çağlar Anadolu heykel sanatının seçildiği 2016 kolonisinde figüratif eserlere öncelik veriliyor. Asıl olarak Helenistik ve Roma dönemleri heykelciliğinin bölgedeki çağdaş görkemini yakalamayı hedefliyor. Koloni buluşması nihai olarak, çoğunlukla mitolojik karakterlerin yontulduğu ama çağdaş yorumlar içeren soyutlamaların da ihmal edilmediği bölgesel bir sanat merkezine dönüşmeyi amaçlıyor.

Kömürcüoğlu 6. Uluslararası Taş Heykel Kolonisi 31 Mayıs 2016 tarihinde yapacağı kapanış kokteylinin ardından, 2 Haziran 2016 tarihi itibariyle son bulacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı