REKLAMI GEÇ

Kadınlar erkek, erkekler kadın işlerini üslenince…

Kadınlar erkek, erkekler kadın işlerini üslenince…

Doğan Demircioğlu Emsan İlkokulu’nda, problemli öğrencileri suçtan ve şiddetten uzak tutmak amacıyla başlatılan eğitim çalışmalarında öğretmenlere beden dili, hitabet sanatı ve sosyodrama dersleri veriliyor. Eğitim derslerinde, kadınlar erkek, erkekler de kadın rolüne bürünerek empati yapılması da sağlanıyor.

Burak Coşkun / DENİZLİHABER / 18 Mart 2015 Çarşamba, 09:39

Doğan Demircioğlu Emsan İlkokulu’nda görevli 30 öğretmen, sorunlu ve problemli öğrencilerle daha iyi bir iletişim kurmak için Türkçe öğretmeni ve drama-hitabet sanatı eğitmeni Hatice Efeoğlu’ndan  drama dersleri alıyor.

Yaklaşık iki aydır devam eden çalışmalarda; katılımcılara sosyodrama, yaratıcı drama, beden dili, hitabet sanatı, diksiyon ve iletişim, özgüven gelişimi, birbirini tanıma ve algılama konularında eğitimler veriliyor.

Bu eğitimle; toplumsal şiddetin azaltılması, problemli öğrencilere terapi sağlanarak iletişim yoluyla suçtan ve şiddetten uzak tutulmaları, derslerinde başarıya giden yolun açılması ve topluma kazandırılması hedefleniyor.

Dün akşam yapılan sosyodrama çalışması hayli ilginç geçti. Eğitime katılanlar arasında rol değişimi yapıldı. Kadınlara yapılan şiddetin ve dışlanmanın anlaşılması için erkekler kadınların yerine ,kadınlarda erkeklerin yerine geçti. Roller değişince, kadınların işini üstlenen erkekler süpürge yaptı, yerleri sildi, mutfağa girip yemek pişirdi. Evin erkeği rolündeki kadınlar ise, bağlama çaldı, türkü söyledi. Eksik yapılan işler nedeniyle seslerini yükseltti.

Türkçe öğretmeni ve drama-hitabet sanatı eğitmeni Hatice Efeoğlu, yapılan çalışmayı anlatırken, sanatın bütün kötülükleri yok edecek gücü olduğunu söyledi. Efeoğlu,  “Geçlerimize, çocuklarımıza sanat dolu bir yaşam hazırlamak biz öğretmenlerin asli görevidir. Yaptığımız canlandırmada, rol değişimi yaparak empati kurduk. Erkeklerin kadınların yerine kendisini koyup, kadının yaşadığı sorunları anlamasına yardımcı olduk. Her çalışmamızda farklı bir konuyu işliyoruz. Bugün Kadının yerine erkeğin kendisini koyup kadınların ne zorluklar çektiğini anlamasını istedik” dedi.

 

Yorumlar

okan öztürk   -  Bağlantı 20 Mart 2015, 15:43

hatice hocamı yurekten kutlarım emegı gecen rol alan tum sanatcıları tebrık ederım…..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı