REKLAMI GEÇ

Karikatürist Mehmet Selçuk’tan vefa sergisi

Karikatürist Mehmet Selçuk’tan vefa sergisi

Karikatürist Mehmet Selçuk, kısa süre önce yaşamını yitiren sanatçı Turan Özdemir anısına karikatür, resim, fotoğraf ve grafik tasarım sergisi açtı. Sanatsevenlerin yoğun ilgi gösterdiği sergi 24 Mayıs’a kadar açık kalacak.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 18 Mayıs 2018 Cuma, 19:26

Denizli Anadolu Lisesi resim öğretmeni, karikatürist Mehmet Selçuk, 15 Ocak’ta kalp krizi sonucu vefat eden “Dondurmam Gaymak” filminin efsanevi oyuncusu Turan Özdemir anısına, Turan Bahadır Sanat Galerisi’nde sergi açtı.

Serginin açılışı için düzenlenen törene, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Yazar ve Şair Cezmi Ersöz, Turan Özdemir’in abisi Esat Özdemir, oyuncu Saadettin Ünsal ve Nejat Altınsoy ile sanatseverler katıldı.

Yoğun katılımın olduğu sergide açılışında davetlilere seslenen Mehmet Selçuk, “Sizler buradaysanız Turan Abi’ye borçluyum. Bugün sanat yapabiliyorsam, Turan Abi’min sayesinde. Hepiniz iyi ki varsınız, hoş geldiniz” dedi.

Açılışın ardından sergi salonunda önce Turan Özdemir’in hikayesinin paylaşıldığı bir video izlendi.

Turan Özdemir anısına açılan sergiyi çok anlamlı bulduğunu belirten Cezmi Ersöz, “Mehmet Selçuk çok yönlü bir sanatçı. Edebiyat ile resmi birlikte işlemiş. Çok özgün bir sergi olmuş. Kendini göstermiş bu sergide” diyerek Mehmet Selçuk’a teşekkürlerini iletti.

Mehmet Selçuk, 60 eserin yer aldığı sergide, karikatürden, resme, fotoğraflardan, grafik tasarım çalışmalarına yer verdi.

Selçuk, “Kendisine olan sevgi ve saygımı bir sergiyle göstermek istedim. Işıklar içinde uyusun güzel abim” dedi.

Mehmet Selçuk’un Turan Özdemir’in anısına oluşturduğu sergi, 24 Mayıs tarihine kadar sanatseverleri bekliyor olacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı