REKLAMI GEÇ

Kolonide hummalı çalışma

Kolonide hummalı çalışma

Denizli’de Kömürcüoğlu Mermer’in üç yıl kendi olanaklarıyla düzenlediği, bu yıl Başbakanlık Tanıtma Fonu ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından da desteklenen 4’üncü Uluslararası Taş Heykel Kolonisi’ne 7’si yurt dışından 10 sanatçı, taşa hayat veriyor. Sanatçılar eserlerini tamamlamak için sabah erken saatlerden akşama kadar aralıksız çalışıyor. Bu yıl yapılan eserler arasında Denizli Horozu da bulunuyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Haziran 2014 Cumartesi, 11:05

Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, (DHA)
Korucuk Yolu’ndaki Kömürcüoğlu Mermer’de kurulan atölyede çalışmalarını sürdüren Ali Dirier, Evrim Kılıç ve Tülay Çakmak, İtalya’dan Adriano Ciarla ve Pasquale Martini, Ukrayna’dan Vladimir Protas ve Yury Mysko, Japonya’dan Mitsunori Koike ve Takao Suzuki, Gürcistan’dan Irodi Gvesesioni taş heykelleri tamamlamak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 37 ülkeden 133 sanatçının başvurduğu koloniye katılan 10 heykeltıraşın çalışmalarını görmek isteyen farklı gruplar da Kömürcüoğlu Mermer’i ziyaret ediyor.

Lycus (Çürüksü) Sanat Grubu üyeleri de Kömürcüoğlu Mermer’i ziyaret ederek koloniye katılan heykeltıraşların çalışmalarını izledi, Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu’ndan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Mimar, ressam, karikatürist, yazar ve şairlerden oluşan Lycus Sanat Grubu, Denizli kültür hayatına yaptıkları katkıdan dolayı sanatçılara çiçek verdi.

ic

DENİZLİ HOROZU DA YAPILIYOR
Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu, koloniyi bu yıl 4’üncü kez düzenlediklerini, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Başbakanlık Tanıtma Fonu’nun bu yıl koloniye destek verdiklerini belirterek, “Koloniye üç yılda katılan uluslararası sanatçılar Denizli’ye önemli eserler kazandırdı. Bu yıl katılan 10 sanatçımız da eserlerini tamamlama aşamasına geldi. Yapılan heykellerden birisi de Denizli’nin simgesi Denizli Horozu. 25 Haziran’da tamamlanacak eserler kapanış kokteyliyle gözler önüne serilecek. Daha sonra eserleri Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle kent meydanında sergileyeceğiz” dedi.

Yorumlar

Cihan   -  Bağlantı 21 Haziran 2014, 12:24

Yapılan heykeller sadece sergilenmemeli aynı zaman da kalıcı şekilde şehrin uygun alanlarında yeralmalı.Hatta ilçelerimizde bile yer ayrılmalı diyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı