REKLAMI GEÇ

Taş Heykel Kolonisi Pazartesi başlıyor

Taş Heykel Kolonisi Pazartesi başlıyor

Denizli’de Kömürcüoğlu Mermer’in sosyal sorumluluk projesi olarak ortaya koyduğu Uluslar arası Taş Heykel Kolonisi’nin 3.sü Pazartesi günü başlıyor. 1 ay sürecek koloni çalışmasına 5 ülkeden toplam 10 heykeltıraş katılacak.

/ DENİZLİHABER / 10 Mayıs 2013 Cuma, 13:33

Denizli’de bu yıl 3.sü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Taş heykel Kolonisi 13 Mayıs 2013 Pazartesi günü başlıyor. Kömürcüoğlu Mermer tarafından sosyal sorumluluk projesi olarak ortaya konan etkinlik için Denizli, Türkiye’nin yanı sıra ABD, İtalya, Japonya ve Rusya’dan 10 heykeltıraş sanatçısını ağırlayacak.

10 sanatçı katılacak
Koloninin bu yıl ki sanatçıları ABD’den Edward Fleming, Sequoyah Aona ve Sherry Tipton, İtalya’dan Adriano Ciarlo ve Pasqueale Martini, Japonya’dan Ryusuke Kido, Rusya’dan Robert Lotosh ve Türkiye’den ise Ali direr, Kadriye Kantık ve Malik Bulut.

iç

Gazetecilerle bir araya geldi
Bir ay sürecek koloni çalışmalarının hazırlıklarını tamamladıklarını dile getiren Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu, koloni öncesi basın mensuplarıyla fabrikasında verdiği kahvaltıda buluştu.

Denizli sahip çıkmalı
1. ve 2. Kolonilerin uluslar arası anlamda takdir ve beğeni topladığının altını çizen Kömürcüoğlu, “Böylesi bir etkinliği yapmak gerçekten kolay değil. Ama tüm yorgunluğumuz ondan sonra bizlere ulaşan olumlu tepkilerle son buluyor. Denizli, böylesi etkinlikleri hak ediyor. Umarım kent uluslararası düzeydeki bu organizasyona önümüzdeki sene daha fazla sahip çıkar. Amacımız koloniyi zaten Denizlililerin topyekun gerçekleştirdiği geleneksel bir çalışma haline getirebilmek” dedi.

Koloniyi akademi takip edecek
13 Haziran’da son bulacak 3. Uluslararası Taş Heykel Kolonisi’ni 24 Haziran’da başlayacak Ege Taş Heykel Akademisi takip edecek. Ege üniversitelerinde okuyan üniversite öğrencilerin heykeltıraşlık konusunda eğitim göreceği akademide İtalyan heykeltıraş Martini ve ABD’li heykeltıraş Fleming eğitim verecek. 2 bölümden oluşacak kurslar 19 Temmuz’da son bulacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı