REKLAMI GEÇ

Kültürel değerlerimiz UNESCO listesinde

Kültürel değerlerimiz UNESCO listesinde

Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından önerilen Sudan Koyun Geçirme, Denizli Keşkeği ile Bardakçılık ve Çömlekçilik geleneği, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne alındı.

/ DENİZLİHABER / 1 Mart 2014 Cumartesi, 10:31

Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz yaptığı yazılı açıklamada, 2013 yılında tespit edilen Sudan Koyun Geçirme, Keşkek, Bardakçılık ve Çömlekçilik gibi kültürel değerlerinde UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne alındığını belirtti.

Korkmaz, ‘Somut Olmayan Kültürel Miras’ın UNESCO tarafından, toplumların, grupların ve kimi durumlarda bireylerin, kültürel miraslarının bir parçası olarak tanımladıkları uygulamalar, temsiller, anlatımlar, bilgiler, beceriler ve bunlara ilişkin araçlar, gereçler ve kültürel mekânlar olarak tanımlandığını açıkladı.

ÜÇ GELENEK DAHA LİSTEYE GİRDİ
Korkmaz, 2013 yılında önerilen sudan koyun Geçirme Geleneği, Denizli Keşkeği ile Bardakçılık-Çömlekçilik Geleneğinin de, Kültür ve Turizm Bakanlığının 18.02.2014 tarih ve 33874 sayılı yazıyla UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Ulusal Envanteri’ne alındığını açıkladı.

Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü, Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi çalışmaları kapsamında; kültürel miras envanter çalışmalarının devam ettiğini belirten Korkmaz, 2008 yılında Yaşayan İnsan Hazinesi Hayri Dev’in, 2013 yılında Zeybeklik Geleneği’nin, Yarenlik Geleneği ve çalgı Yapımcılığı Geleneği’nin, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Ulusal Envanteri Listesi’ne alındığını vurguladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı