REKLAMI GEÇ

Kütüphanede Denizli’yi anlatan yayınlar arşivleniyor

Kütüphanede Denizli’yi anlatan yayınlar arşivleniyor

Denizli İl Halk Kütüphanesi 2014 yılından itibaren Denizli’yi arşivlemeye başladı. Denizli’nin yerli gazetelerinin gün gün arşivlendiği derleme bölümünde, Denizli’yi konu alan kitaplar ve dergiler de yer alıyor.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 5 Haziran 2015 Cuma, 09:23

Genellikle kütüphane çalışanları okuyucu kesiminin az olmasından şikayet eder. Ancak Denizli Halk Kütüphanesi yönetimi Denizli halkından memnun. Denizli halkının kitap okuduğunu vurgulayan Denizli İl Halk Kütüphanesi Müdür Yardımcısı Işıl Kırkık, tek sıkıntılarının okunmak için götürülen kitapların zamanında geri dönmemesi veya geri getirilmemesi olduğunu, bu konuda kitap okurlarından biraz daha duyarlı olmalarını beklediklerini belirtti.

GAZETE, DERGİ VE KİTAP ARŞİVLEMESİ YAPILIYOR
Denizli’nin bir arşivini oluşturmaya başladıklarını anlatan Kırkık, geçen yıldan itibaren bir arşivleme çalışmasına başladıklarını, tüm yerel gazeteler ile Denizli’de basımı gerçekleşen kitap ve dergileri kütüphanede topladıklarını, gelecek nesillerin geriye dönüp baktıklarında bilgiye ulaşacak kaynakları derleme bölümünde tuttuklarını kaydetti.

SİZDE BAĞIŞ YAPABİLİRSİNİZ
Kütüphaneye kitap bağışının üç yolla gerçekleştiğini ifade eden Kırkık, “Bakanlık yolu ile elimize kitaplar ulaşıyor ve bakanlığın bize vermiş olduğu bütçe ile de kitaplar alıyoruz. Ayrıca okurlarımızdan da kitap bağışı alıyoruz. Böylelikle kütüphanedeki kitaplar güncelleniyor. Kütüphanemizde dergilerde bulunmaktadır. Hemen hemen tüm konuların yer aldığı 256 tane dergimiz bulunuyor” dedi.

46 BİN KİTAP VAR
Denizli İl Halk Kütüphanesi Müdürü Semra Ersoy da, kütüphanede 264 güncel dergi ve 46 bin 531 kitabın yer aldığını ve haftanın altı günü kütüphanenin açık tutulduğunu belirterek, “Kütüphaneyi kullanan toplam okuyucu sayısı 73 bin 719, ödünç alınan materyal sayısı 18 bin 316, üye sayısı 2 bin 855. Ayrıca Denizli’de basımı gerçekleşmiş ve burayı konu alan 56 kitap, 15 yerel gazete ve dergi var” diye konuştu.

anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı